Atenție pescari: prohibiție până în 30 mai! Excepție, de la 1 mai se poate da la păstrăv, însă NUMAI cu momeală artificială!

Începând cu data de 1 aprilie se interzice pescuitul în toate habitatele piscicole naturale din România, la toate categoriile de pești. Perioada de prohibiție: 1 aprilie – 30 mai.

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor din Bistrița Năsăud administrează acum cele mai importante ape curgătoare din județ. Ei beneficiază de cadrul legal favorabil, au infrastructură, paznici de vânătoare și resurse pentru a efectua controale în baza contractelor de administrare încheiate cu Statul Român. La această oră, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor din Bistrița-Năsăud impune regulamente pe principalele ape curgătoare din județ!

Ape gestionate de AJVPS: râul Someș, râul Șieu, râul Bistrița, pârâul Roșua, pârâul Lechința. Din alte județe: Maramureș, Mureș, Suceava și Cluj (Someșul Mic, Someșul Mare).

Începând cu 1 mai este permis pescuitul la păstrăv în apele de munte însă NUMAI cu momeală artificială! pe apele de munte se poate pescui cu permisul ANPA valabil în 2016