BILANȚ FURTUNĂ: Peste 700 de case și gospodării afecate de furtună, aproape 30 de copaci căzuți! Peste 4.000 de bistrițeni încă nu au energie electrică

FOTO: arhivă

În urma centralizării rapoartelor operative și a rapoartelor sinteză de la unitățile administrativ teritoriale afectate de fenomenele meteo periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud înformează că, la ora 08.00, situația din județ este următoarea:

  • 398 case afectate, o casă distrusă (Beclean);
  • 327 gospodării afectate, 11 gospodării distruse (2 – Șieu Măgheruș, 3 – Nimigea, 3 – Negrilești, 3 – Beclean);
  • 15 instituții publice afectate;
  • 27 copaci căzuți;
  • 846 ha pădure afectată.

Echipajele ISU Bistrița – Năsăud au pe parcursul zilei de ieri 12 misiuni de sprijinire a populației afectată de furtună, prin îndepărtarea elementelor de construcții și acoperiș care prezentau riscul prăbușirii (9 misiuni – Detașamentul de Pompieri Bistrița, respectiv 3 misiuni – Secția de Pompieri Năsăud)” se arată într-un comunicat remis presei.

În această dimineață, 4.388 abonați din 26 de localități nu eru încă alimentați cu energie electrică. Echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică sunt în teren pentru soluționarea defecțiunilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud monitorizează situația operativă din teren și alocă echipaje/structuri specializate pentru toate tipurile de situații semnalizate.