Primarul Crețu a decontat lucrări fictive la pârtia de schi! La Bistrița, un șopron (inexistent ) costă cât asfaltarea unei străzi: 5.3 MILIARDE vechi! 

Florin Chereji și-a dat demisia din Consiliul Local, dar continuă lupta cu administrația locală. Chereji este liderul Bistriței Civice, ONG-ul care implică cetățenii în luare deciziilor la nivel local.

 

„Curtea de Conturi a găsit numeroase nereguli privind gestionarea banului public la Primăria Bistrița (UAT Bistrița cum scriu ei în actul de control). Una dintre abaterile constatate este decontarea sumei de 532.495 lei (5,3 miliarde de lei vechi) pentru organizarea de șantier, respectiv construcția unui șopron cu structură metalică.

 

 

 

Acel șopron nu a existat niciodată, după cum se poate constata și din pozele anexate singura construcție aferentă organizării de șantier a fost o baracă-container.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primarul și constructorul ne cred proști. Pe lângă faptul că au umflat de 5 ori prețul acelui șopron ( în bugetul anului 2017 sunt alocați cca 100.000 lei pentru construcția unui șopron unde să fie depozitate tunurile de zăpadă, ski-jeturile și ratracul cănd nu sunt folosite) susțin că au recuperat cca 11.000 lei deșeurile rezultate în urma dezmembrării șopronului. Culmea, se susține că aceste deșeuri au fost predate la Remat Pitești. Întrebarea este: oare sunt chiar așa de proști să cheltuiască o grămadă de bani cu transportul fierului vechi pănă la Pitești când le puteau valorifica la Remat Bistrița.

Pe lângă recuperarea prejudiciului se impune tragerea la răspundere penală a celor ce au semnat actele de recepție pentru o lucrare care nu s-a efectuat. Dacă au primit ordin să semneze să spună de la cine a venit acel ordin. Cu siguranță că nu se vor repeta astfel de abateri dacă cei răspunzători vor plăti, material și penal, pentru faptele lor.” – a transmis Chereji prin intermediul Bistriței Civice.

One comment

  1. O facem fiindca putem .
    Le radem in nas celor de la DNA .
    Multumim bistritenilor si DNA pentru increderea acordata .