NU se prea înghesuie nimeni pentru ANL-uri, chiar dacă au scăzut chiriile. În Subcetate sunt chirii cu 5 euro/lună pentru o garsonieră și 10 euro/lună pentru un apartament cu 2 camere! Viceprimarul Muthi se roagă de tineri să vină să-și reînnoiască dosarele de repartiție!

ANL 2018 – Dosarele depuse în afara perioadei de depunere nu vor fi luate în considerare dacă nu sunt reînnoite!

În urma analizei făcute de viceprimarul Gelu Muthi împreună cu Direcția Patrimoniu, cu privire la dosarele depuse înainte de 05.10.2017 pentru obținerea unei locuințe din fondul locativ ANL s-a constat că au fost depuse 52 de dosare. Până la data de 03.11.2017 doar un număr de 9 solicitanți au venit pentru reînnoirea actelor din dosar. Este obligatoriu ca toți solicitanții să își depună/reînnoiască actele în intervalul 05.10.2017 – 29.12.2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a putea solicita depunerea sau reînnoirea actelor aplicanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– Titularul cererii trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 36 luni de la împlinirea acestei vârste;

–  Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia – trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în municipiul Bistrița sau în localitățile componente: Viișoara, Unirea, Sigmir, Sărata, Slătinița, Ghinda;

–  Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea (locul de muncă) în localitatea în care sunt amplasate locuinţele, respectiv în municipiul Bistriţa sau în localităţile componente: Viişoara, Unirea, Sigmir, Sărata, Slătiniţa, Ghinda.

Dosarul pentru obținerea unei locuințe din fondul locative A.N.L trebuie să cuprindă documentele prevazute aici:

Acte necesare anl 2017

Cerere DOSAR ANL 2017

FISA SOLICITANTULUI

anexa privind punctajul calculat de catre solicitant

Chirii SIMBOLICE! Sunt cazuri care plătesc 11 lei chirie pentru o garsonieră ANL! Chiria MAXIMĂ: 250 de lei pentru 2 camere!

Conform proiectului de hotărâre, chiriile vor scădea considerabil. Scăderea cea mai mare o reprezintă o garsonieră de pe strada Bujorului, în cartierul Subcetate.

Legea stabileşte nivelul maxim al chiriei la 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară. Procentul creşte la  20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară şi nu este dublu faţă de salariul minim brut pe ţară; şi ajunge la maxim 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie este mai mare decât 100%  din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei.

Cele mai mici chirii din Bistrița: 

11 lei/lună pentru un apartament în bloc nou, cu o cameră în Subcetate, pe Aleea Bujorului. Chiria inițială: 250 de lei.

12 lei/lună pentru un apartament cu 2 camere pe str. Tiberiu Brediceanu. Chiria inițială: 300 de lei.

14 lei/lună pentru un apartament cu o cameră, pe Tiberiu Brediceanu. Chiria inițială: 240 de lei.

28 de lei/lună pentru un apartament de 2 camere, în bloc NOU, Aleea Macului (Subcetate). Chiria inițială: 300 de lei.

După aplicarea ultimelor modificări, în Bistrița, chiria lunară maximă este de 250 de lei!

CLICK să vedeți valoarea chiriilor la ANL-uri