Femeia care și-a omorât copilașii și le-a ascuns trupurile în podul unui bloc își așteaptă în arest pedeapsa!

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat, luna trecută, cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei CRĂCIUN LINA MONICA sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de omor și a două infracțiuni de omor calificat.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată că ”în rechizitoriul întocmit a fost reținută următoarea situație de fapt: în perioada 2004-2011, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017, în stare avansată de descompunere (scheletizate și mumificate)”.

Potrivit procurorilor, inculpata Crăciun Lina Monica a comis cele trei fapte de omor asupra copiilor săi în contextul unei relații ascunse ce a durat mai bine de 10 ani, cu un bărbat, cu care inculpata a mai avut relaţii de pe urma cărora a mai dat naştere, anterior săvârșirii faptelor, unui copil. Astfel, din probele administrate a rezultat că inculpata a rămas de trei ori însărcinată cu acest bărbat, sarcini pe care le-a ascuns, fără să le urmărească evoluția (nu s-a prezentat pe perioada sarcinilor la medicul specialist, iar la termen a născut neasistată medical, după care a suprimat viața nou-născuților și le-a ascuns cadavrele).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, instanță care, ieri, a decis să mențină măsura arestării preventive în acest caz a inculpatei Crăciun Lina Monica.

Instanța ”menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpata C. L. M., ca fiind legală şi temeinică, întrucât temeiurile care au determinat luarea măsurii se menţin. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.11.2017” arată Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Femeia este trimisă în judecată pentru o infracțiune de omor (conform art. 187 din Noul Cod Penal, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi) și două infracțiuni de omor calificat (faptă, care conform art. 189 din Noul Cod Penal se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi).

O sentință în cazul său vor da judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud.