Ultimele noutati

Vine Dragnea la Bistrița, să fie martor la ultimul balot de lână ce se trimite la export din Sîngeorz-Băi spre India! Programul COMPLET al vizitei!

z14-Copy

Președintele PSD, Liviu Dragnea este așteptat la Bistrița în cursul zilei de astăzi. Acesta va veni însoțit de Petre Daea, Ministrul Agriculturii.

Programul VIZITEI:

15.50 – Sângeorz Bai: Vizită la depozit colectare și balotare lână. Aici are loc și încărcarea ultimului balot de lână din comanda de 1500 tone lână brută export în India, într-un tir spre Constanța. Durata vizitei 20 minute
Întâlnire cu presa

Comuna Lunca Ilvei: 16.20 – 16.50 – Vizită la Fabrica de prelucrare a laptelui „Eliezer Prod”, reprezentativă pentru conceptul de dezvoltare locală integrată aplicat la Lunca Ilvei. Marcu Leșan; capacitate: 25.000 l; prelucrează 20.000 l;
30 centre colectare, lapte de la peste 1500 fermieri (zona Ilvelor,Valea Someșului);
15 sortimente brânzeturi (Auchan, Carrefour și export) și produse lactate acide;
durata vizitei 30 minute.

Comuna Lunca Ilvei ora 16.50 – 17.50: Vizită la Fabrica de cherestea pe 20 ha, proprietar Iugan Emil;

a) vizitare fabrică, cca. 30 minute;
b) vizitare expoziție materiale de construcții pentru zona rurală și metode de utilizare a lânii în construcții; posibilități de valorificare a biomasei si utilizarea biomasei pentru obținerea energiei (3 centrale termice pe biomasă)
c) prezentare proiectului de cercetare pentru valorificarea lânii, de către prof.dr. Felix Arion, director al proiectului AgroTransilvania Cluster-10 min.
d) vizitare stand forum montan, turism local, produse montane cca 30 min.

Bufet suedez, apă ,sucuri, cafea ,produse tradiționale din zonă.
Conferință de presă cca. 30 min.
Comentarii

  • Sa vina si pe Zavoaie , sa vadă praful din orașul lui Crețu. Poate face o pasarelă peste râul Bistrița ca puntea veche ajunge la apa.

  • Da la buda mea din fundu gradinii nu vine ??? Că stau si eu intr-un sat european si imi trebuie canalizare ( printre altele )…… Promit să-i dau un vot …..din fundu gradinii

Caricatură

cretu800

Ne gasiti pe: