Studiu de aer pur la Colibița și o clădire poleită! Vezi cu ce promisiuni au ieșit în față acum 4 ani și cam ce au bifat mai-marii județului!

Staff-ul Consiliului Județean a dat o raită în zona Colibița pentru o panglicare de ultimă-oră. Alături de Vasile Labă, primarul din localitate, mai-marii județului au poleit o clădire care exista și au transformat-o în farmacie și punct salvamont.

 

 

 

 

 

 

 

Tot cu mare tam-tam, Consiliul Județean ne anunță că la Colibița avem cel mai ozonificat aer din Europa. Toată lumea știa asta,dar cică acum e oficial printr-un studiu inutil, realizat la comandă! Valorile tehnice sunt prezentate ca și o cloșcă ce face ouă de aur. „Valoarea concentrației de ozon masurată în Colibița este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3, iar peste 120 micrograme/m3 aerul nu mai este respirabil.”

Cu ocazia acestei vizite-n teren, reprezentanții instituției au anunțat că au la dispoziție 1 milion de lei pentru un teren cu deschidere la lac și vor să amenajeze un camping deschis publicului larg. Promisiunea de-acum 4 ani NU este realizată.

Promis-au marea și-au pus sarea. Pe rana tuturor!

Iată ce realizări erau în plan acum 4 ani, referitor la zona Colibița: infrastructura, accesul la lac și desființarea gardurilor ilegale, vor dezvolta agro-turismul, că o să amenajeze un teren de camping, s-au încropit comisii peste comisii și promisiuni că vor lua măsuri aspre pentru cei cu cabană dar fără fosă și care deversează-n lac? Plus un MEGA-proiect cu

1.Domeniu schiabil
2. Parc de aventură cu tematica “Dracula”
3. Centru nautic de agrement
4. Centru nautic sportiv
5. Parc acvatic
6. Centru de echitație
7. Trasee de drumeție și biciclete
8. Zona belvedere și parapanta
9. Centru de închiriat echipament sportiv
10. Sat de vacanță
11. Stână ecologică
12. Punct de informare turistică.

Povești de adormit electoratul: fără surse de finanțare, Moldovan drege busuiocul și începe mici firimituri de campanie: 4.5 milioane de euro pentru Drumul Blajului, 5 kilometri spre Colibița

Pe infrastructură, reprezentanții CJ au zis că prioritatea zero este Poarta Transilvaniei un drum de 35 de MILIOANE de euro. E de fapt un vis de povestit votanților… în 4 ani s-au făcut hârtii și documentații. Atât!

Contractul de modernizare a drumului intitulat Poarta Transilvaniei este estimat la 155 de milioane de lei (aproximativ 35 de milioane de euro). Fără finanțare, dreg busuiocul și încep o micro-porțiune pe zona Colibița.

Tronsonul de aur, de arătat electoratului are impact emoțional în alegeri și este bifat de Radu Moldovan, iar lucrările vor începe din bugetul Consiliului Județean pe 2016. Conform caietului de sarcini, modernizarea va dura aproximativ 2 ani.

Tronsonul este cunoscut ca Drumul Blajului și are o lungime de 5 kilometri pe drumul judetean DJ 172 D, km 0+000 – 5+115 Colibita. Pe cei 5 kilometri de pe Drumul Blajului sunt 2 poduri care necesită lucrări de reabilitare și 3 versanți care necesită lucrări de consolidare.

Cu obiective subțiri de tot, un lucru e clar: în campania electorală i-a cam luat gura pe dinainte și e greu de crezut că-n 10 ani de-amu-nainte o să fie aplicate splendorile promise-n Colibița?

 

Citiți și: 51A trecut mandatul și MEGA-proiectul lui Moldovan e în aer. Drumul “de pe Ilve” e vrăjeala în fază de poveste. Fără finanțare, lucrările încep în campania electorală, pe firimituri

http://www.ziardebistrita.ro/pe-ilve/

One comment

  1. obiectiva viziunea asupra ceea ce inseamna Colibita. bravo! s-a asfaltat totusi acolo o mica portiune, bine de specificat dar nesemnficativ fata de nevoile curente.