NU credeți că artezienele sunt „kitschoase”, cu becuri, plastic și lumini? Vezi ce zice Crețu despre fântânile ce „muruiesc” rușinea cu lucrările la pasaje!

Primarul Ovidiu Crețu a pus de o ieșire în public, cu ziariștii după dânsul.  Primarul a extras ce se putea din mega-proiectul de modernizare a axelor și a inaugurat… fântânile arteziene. Asta în timp ce lucrarea de ansamblu NU e gata și încă mai sunt muncitori care repară pasajele, piațetele și rampele-auto.

Inaugurarea fântânilor arteziene a avut loc la ceas de seară, pentru a fi vizibile obiectivele iluminate. De fiecare dată, inginerii s-au scufundat în canalele de vizitare și au pornit artezienele fix când primarul Crețu se afla în fața lor.

Prima discuție a avut loc în Piața Dominicană, în zona azilului de bătrâni, chiar în timp ce preoții săvârșeau Taina Sfântului Maslu. Ovidiu Crețu a prezentat arteziana pe care s-au amplasat senzori de plastic, o inovație ce se vrea a fi de efect, dar care afectează obiectivul de piatră și marmură.

 

 

 

 

 

 

A doua stație a fost cea de pe un pasaj din apropiere. Același scenariu: cu ingineri care așteptau sincronizarea cu primarul, care poza excelent, ca un adevărat candidat și își înmuia palmele sub jetul de apă, cu zâmbet larg.

 

 

 

 

c4

 

 

 

 

 

 

Jeturile de apă din fața Casei de Cultură au fost prezentate de primar, care a susținut o mini-conferință de presă:

Reporter: Sunt unele voci care susțin că sunt cam kitchoase, cu muzică, lumină sau robineți care NU se încadrează în mediu!

Crețu răspunde: De gustibus et coloribus (despre gusturi și culori)… sunt fântâni care sunt create de arhtecții care au câștigat licitația… eu spun că sunt frumoase. Dacă discutăm de monumente, sigur trebuie o anumită sobriate, dar dacă discutăm de astfel de jocuri de apă și lumină trebuie să mergem pe varianta veselă, color. 

De gustibus et coloribus, non disputandum – expresie în latină, care s-ar traduce „gusturile și culorile NU se discută”

În Piața Mică, primarul a pregătit surpriza: arteziana cântăreață. Fântâna era animată de jocuri de lumini și dintr-un copac răsunau acorduri de muzică clasică. Crețu a răspuns unor întrebări adresate de jurnaliști, legat de calitatea lucrărilor din Piața Mică sau de aspectul neîngrijit al unor fațade.

 

 

 

 

 

Inaugurarea de seară s-a finalizat pe Centru, unde primarul a prezentat arteziana din mijlocul Pietonalului. Degajat, Crețu a transmis mesaje către cetățeni de pe marginea artezienei.

 

c41

Ovidiu Crețu NU crede că va rezolva problema țigănușilor care se scaldă în apă și a dat un exemplu european… cu turiste norvegiene care își răcoreau picioarele într-o arteziană dintr-o metropolă occidentală, lucru care NU provoca repulsie trecătorilor. Desigur, în Bistrița Europeană, țigănușii vor fi împiedicați să se muruiască în rteziene, dar problema în ansamblu NU crede că o rezolvă.

 

Conferința de presă a avut un aer degajat și Crețu a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști.

Pe scurt, primarul a declarat că:

– Problema țiganilor ce se scaldă NU o poate rezolva!

– E mulțumit de calitatea lucrărilor de reparații efectuate, dar NU știe câți ani oferă garanție constructorul!

– Pasajele infecte (din afara acestui proiect) mai au de așteptat fonduri europene

– Cortul de pe Pietonal va fi desființat cu părere de rău, deoarece sunt solicitări ca el să rămână!(din partea lui Vasile Bar –  șeful de la Camera de Comerț, responsabil cu „târgurile de chiloți”

– Spațiu verde pe Pietonal? Nici vorbă, deoarece “pietonalul e gândit ca Pietonal… și clădirile sunt frumoase și trebuie admirate, de aceea copacii vor fi toaletați periodic”

– Discuții cu nu-știu-ce-firmă pentru un Mall la Bistrița care cică vrea să investească 5 milioane de euro.

– Blocurile A.N.L pentru tineri NU vor fi finalizate până în luna august!

– „Vin Veverițele” – Crețu va cumpăra 4 veverițe și va amplasa căsuța în Parcul Municipal. Prețul a fost sub 5.000 de euro, dar Crețu a refuzat să spună suma exactă.

Primarul Ovidiu Crețu trage ce mai poate de pe mega-proiectul de modernizare a axelor, un proiect ce a costat 10 MILIOANE de euro care s-a desfășurat foarte lent și a fost finalizat cu mari probleme la calitatea lucrărilor. Poate fi o piatră de moară în campanie, deși pe fianal Crețu drege busuiocul și încearcă să puncteze la capitoul imagine prin aceste inaugurări…

 

3 comments

  1. Mai zilele trecute, Crețu propunea pentru Piața Mica denumirea de ”Piața Diligenței”, pentru că aici oprea diligența care mergea spre Bucovina. Mai degraba ar trebui denumirea de ”Piața Inteligenței”, pentru ca asta lipseste la Primarie. Ani la rand, Zilele Orasului s-au tinut pe 16 Iulie, amintind de prima atestare documentara, care face trimitere la numele de Bistrita, aparuta la 16 IULIE 1264, intr-un text al Curiei Papale, emis de Papa Urban al IV-lea prin care se cerea imperativ nobilului Stefan, sa renunte la pretentiile sale hegemonice asupra Bistritei si tinuturilor Rodnei. In anul 2014 cand s-au implinit 750 de ani de la ptima atestare documentara a Bistritei si dupa ce lumea era deja obisnuita cu ziua de 16 IULIE, Cretu a mutat data zilelor orasului in 22-24 August, vrand parca sa-si arate nostalgia dupa perioada comunista si dupa ziua de 23 August. Astfel, a fost ratat prilejul de a sarbatori un moment jubiliar de 750 de ani de istorie a orasului Bistrita. Evident, cu acel prilej o piata din oras, poate chiar Piața Mica putea primi denumirea de „BISTRITA 750” daca primarul era destept (dupa cum nu a fost).

  2. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Da HAD nu mai stiti ce insamna ?

  3. Dupa cate stiu eu ca franar cu doua clase (ca trenul) se scrie kitsch nu kitch. Este un cuvant imprumutat din germana nun din engleza!!! In rest, sanatate si voie buna!