Fără negociere, A.D.I Deșeuri dă 27.000 de euro pe avocați de ELITĂ! Nu a avut loc o selecție de oferte: primul venit-primul servit! În cazul ăsta, Pavel Plăian e „de umplutură”!

Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară a încheiat un contract cu o casă de avocatură care să-i reprezinte în procesul cu Vitalia, dar și să le ofere consultanță pentru întocmirea documentațiilor privind noul caiet de sarcini.

NU a avut loc o selecție de oferte: primul venit-primul servit!

SCA Lăpușan, Moscovits, Steopan și Asociații din Cluj a transmis două oferte, iar A.D.I Deșeuri a bătut palma pentru consultanță juridică și a semnat contractul cu Casa de Avocatură din Cluj pentru AMBELE componente ale consultanței.

– privind procesul cu Vitalia (9.000 de euro), unde instanța urmează să stabilească faptul că rezilierea contractului de concesiune nr 187/2014 NU a operat ca urmare a notificării transmise de Operator în data de 08.08.2016
–  privind documentația pentru desemnarea noului operator. (18.000 de euro).

Avocații umflă 18.000 de euro pentru consultanță pe noua licitație!

Aceeași casă de avocatură a transmis oferta lor pentru consultanță în vederea întocmirii unui nou caiet de sarcini privind desemnarea unui nou operator. 18.000 de euro au cerut avocații pentru acest serviciu, reprezentând:

– asistență juridică asupra conținutului documentației de atribuire
– întocmirea și avizarea documentației de atribuire va fi realizată de experți cooptați de casa de avocatură cu sprijinul aparatului tehnic al Asociației.
– asistență juridică pe pacursul derulării procedurii de atribuire a contractului și semnarea unui nou contract cu noul operator.

 

w3

w2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine plătește avocații? Majorarea de capital a ADI Deșeuri de 165.000 lei, pusă în cârca primarilor!

 

wAdunarea de Dezvoltare Comunitară este finanțată din bani publici, iar fiecare primărie din județ cotizează. Contractele de finanțare juridică au fost trecute la costuri și vor fi suportate din cotizațiile transmise de primării.

Asociația s-a constituit în scopul înființării, organizării, reglemetării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor municipale (denumit Serviciul) pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și pentru realizarea în comun a unor proiecte de investitii publice de interes zonal sau regional destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilități publice aferente Serviciului, pe baza strategiei de dezvoltare a Serviciului.

 

Avocații de elită iau 30.000 de euro pentru consultanță! În acest caz, Pavel Plăian e „de umplutură”! 

 

plaianDirectorul de 27 de ani al A.D.I are zero experiență în domeniul juridic, dar i s-a oferit funcția de director. Într-o emisiune la AS-TV, Moldovan susține că își asumă această alegere și că “nimeni NU a avut experiență de la început.”

„Am luat această decizie să căutăm un director cu pregătire juridică pentru a putea să performeze. pentru a avea pregătire juridică… Nu vreau să polemizez cu nimeni… i-am dat această șansă și suntem încrezători. Dar cel mai important este ca acest serviciu să fie de cea mai bună calitate… și NU directorul ADI e cel care decide.  Cei care decid sunt cei 62 de primari plus peședintele Consiliului Județean, iar directorul pune în practică ce decide această Adunare Generală a A.D.I” a declarat Radu Moldovan.

Pavel Plăian a luat nota 6 la examenul de licență la Drept, facultate pe care a teminat-o în paralel cu cea de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB și le-a absolvit în 2013. Directorul A.D.I are un master în științe penale și criminalistică și în perioada nov. 2012- apr. 2013 a fost administrator de programe cinematografice la Cinematograful Odeon Cineplex, Cluj-Napoca.

Pavel Plăian a activat în cadrul L.D.P, societate unde Consiliul Județean este acționar majoritar și din luna mai 2016 a fost membru al Consiliului de Administrație.

 

Profitând de situația de urgență creată, onorariul pretins de Casa de Avocatură NU a fost negociat de ADI Deșeuri și nici măcar NU a avut loc o selecție de oferte. La acest moment, ADI Deșeuri are un proces pe rol cu VITALIA S.A și avocații de elită lucrează la caietul de sarcini în vederea desemnării unui nou operator.

La fel s-a întâmplat și pe colectare, unde s-a invocat situația de urgență și s-a semnat cu SUPERCOM. Situația e complicată acum, deoarece Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor  a ANULAT întreaga procedură prin care s-a atribuit contractul către SUPERCOM.

Citiți și: 

ccx-800x400-800x400Șmenul cu SUPERCOM este dat peste cap! Chiar dacă e ILEGALĂ, combinația firmei cu ADI Deșeuri poate dura “pe proceduri” până la desemnarea unui nou operator! C-așa-i în România!

http://www.ziardebistrita.ro/smenuri-lejere/

 

 

One comment

  1. Cine va raspunde de aceste gafe? Unii au tupeul sa iasa infata si sa dea lectii de moralitate dar sunt incompetent de-a dreptul. Ce dovada mai clara vreti dragi bistriteni