Birocrația întârzie execuția sensului giratoriu din zona străzii Tărpiului

Amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre strada Tărpiului cu Drumul Cetății și strada Livezi are ca scop principal fluidizarea circulației în zonă. Strada Drumul Cetății, împreună cu strada Calea Clujului și strada Simion Mândrescu este considerată centura orașului pe care se desfășoară traficul greu. Zona în care se află strada este o zonă preponderent industrială. Strada Tărpiului leagă zona industrială de centrul orașului și este, de asemenea, foarte circulată, pe ea fiind situate și două unități de producție a unui important agent economic din municipiu – SC Leoni Wiring System Ro SRL, cu peste 6.000 de salariați la cele două capacități de producție.

Din cauza faptului că intersecția deservește atât zona industrială, cât și un ansamblu rezidențial, situația actuală duce la blocări de trafic în orele de vârf, precum și la durate mari de așteptare la intrarea în intersecție de pe arterele fără prioritate. Această situație afectează atât locuitorii din zonă, cât și agenții economici și traficul greu din zona industrială. Pentru rezolvarea problemelor de circulație și asigurarea deservirii populației zonei, precum și pentru mărirea potențialului economic al zonei sunt necesare lucrări de amenajare modernă  a intersecțiese precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care prevede această invetiție.

Deși procedurile ar fi trebuit să fie avansate la această ora, din bauza birocrației, acestea întârzie, iar sensul va putea fi realizat cel mai probabil anul viitor.

Ioan Crețiu, șeful Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, a declarat că ”noi am publicat în SEAP licitația, dar a fost o problemă legată de Consiliul Concurenței, căruia i-am cerut punctul de vedere referitor la ofertele care s-au depus. Cei de la Consiliul concurenței ne-au răspuns că este în regulă și acum urmează să procedăm conform legii, să vedem dacă documentele depuse de ofertanți sunt în regulă și apoi să deschidem oferta financiară și să stabilim câștigătorul licitației.Apoi vom încheia contractul care prevede atât proiectarea, cât și execuția sensului.Termenul de proiectare este de două luni – 60 de zile. După ce ne predă proiectul și vedem dacă e în regulă solicităm autorizația de construire și trecem la execuție. Dar cred că anul acesta nu vom începe lucrările, abia anul viitor”.

Întreaga investiție privind amenajarea sensului giratoriu se ridică la un milion de euro.

Citește și: 

Iarăși ajungem celebri în România cu noua investiție marca Ovidiu Crețu: sensul giratoriu de 1 milion de euro! A-nceput licitația și în 2 săptămâni aflăm firma câștigătoare!