Bistrița DOARME și NU reacționează la fanteziile lui Crețu ! „Avem 150 de străzi de pământ, iar în ritmul ăsta abia în 30 – 40 de ani o să fie asfaltate!” Chereji zice că majoritatea PSD din Consiliul Local NU reprezintă orașul, deoarece au luat doar 16% din voturi, prin manipulări și alte mijloace!

La mitingul organizat de Bistrița Civică în fața Primăriei Bistrița au participat maxim 20 de persoane. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de modul în care administrația locală cheltuie banul public pe proiecte fanteziste!

Chereji a fost cel care a organizat această manifestație și a făcut câteva declarații în numele tuturor. Principalele nemulțumiri ale ONG-ului ar fi legate de accesarea unui credit pentru Aquapark , în condițiile în care în municipiu sunt 150 de străzi de pământ care se modernizează într-un ritm foarte lent. Au criticat investiția din Wonderland, realizată cu bani din bancă, dar și celelalte proiecte fanteziste: pasarela de pe Independenței, struții, merele, calitatea lucrărilor, sumele alocate către cultura locală etc.

 

Reporter: – În urma unui demers similar al Bistriței Civice, care a avut loc exact la dezbaterea pe buget (în ianuarie), primarul Ovidiu Crețu spunea că administrația locală a fost girată cu 12.000 de voturi, în consecință cetățenii și-au ales acest consiliu local…

Florin Chereji: – Aveți dreptate… așa este… așa spune tot timpul… „de jure” (legal, vorbind) are dreptate! Din punctul de vedere al legislației are dreptate, dar fiind alegeri într-un singur tur și manipularea care a făcut-o și alte mijloace care au fost folosite pentru a duce o anumită categorie de electorat la vot, a dat acest rezultat. Dar din punct de vedere al stării de fapt, din punct de vedere al reprezentativității , nici primarul și nici majoritatea din consiliu NU este reprezentativă având în vedere că au fost votați de doar 16% din cetățenii cu drept de vot!

Reporter: – Tot domnul primar spunea că sunteți un ONG al PNL-ului?

Florin Chereji: – NU, nu are dreptate cu chestia asta! Sigur că.. nu știu, a fost bine, nu a fost bine, eu am acceptat să candidez pe listele lor din partea societății civile sperând că ideile care vin dinspre cetățenilor vor avea rezonanță, dar orice argumente aduceai când primarul făcea un semn cu degetul în jos, toți votau împotriva acestei propuneri.

Reporter: – Deci NU este o mișcare politizată, asta?

Florin Chereji: – Ce politică e, când i-am spus anul trecut în ședință că pârtia de schi NU poate fi omologată, pentru faptul că pornește cu pantă abruptă. Nicăieri în lume NU s- a pomenit un traseu de pârtie să aibă 2 caracteristic: albastru cu roșu. Albastru înseamnă mediu, roșu înseamnă pentru începători !

Reporter: – La acest miting au venit aproximativ 20 de oameni. De ce NU se implică cetățenii Bistriței?

– Asta într-adevăr este o problemă pe care NU pot să mi-o explic. Toată lumea își exprimă nemulțumirea, se plâng că sunt probleme, grele că plătesc taxe și impozite și pe strada lor este noroi și o jumătate de oră, o oră nu -și pot rupe! Sigur că autoritățile merg înainte cu proiectele lor. Vă spun că am umblat cu proiectele de hotărâre și aveam nevoie de semnături. Mergeam la multă lume și le era teamă să semneze. Există frică, din păcate! În decembrie 89 nu ne-a fost teamă să ieșim și atunci ne-am expus poate și gloanțelor și acum lumea se teme. Și spunem că este democrație. E ceva ciudat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitingul din 16 noiembrie a fost autorizat și a durat aproximativ 40 de minute! Cei prezenți au afișat pancarte pe care scria: “STOP țopăielii culturale”, “Piste de biciclete și parcări”, “Stop proiectelor fanteziste!”, “Lucrări de calitate”, “Drumuri și utilități, NU mere și struți!” S-a cântat Deșteaptă-te române și de la portavoce, Florin Chereji a enumerat principalele nemulțumiri ale societății civile!