VIDEO: Vezi cam ce-a însemnat Bistrița Business! Radu Moldovan și camarila de directori PSD, alături de afaceriștii locali… la o întrunire  de business! Florin Piersic și Dumitru Fărcaș, invitați de onoare!

Bistrița Business este un eveniment organizat de o firmă privată : Intel Globalis Consulting  din Cluj. Evenimentul s-a vrut  fi unul în care oamenii de afaceri locali se întâlnesc și socializează, alături de factorii de decizie din administrație. Este un trend occidental ce încet-încet prinde contur și la Bistrița și diverși oameni de afaceri și personalități publice participă la cocktail-uri, dineuri sau evenimente caritabile.

Camarila PSD, nelipsită de la evenimentele de business! 

În sală au fost prezenți membrii ai PSD, veniți alături de Radu Moldovan dar și directori ai instituțiilor deconcentrate.

Cristian Parasca – șeful de la Finanțe, Otilia Berbecar – directoarea de la ITM, Ioan Bogolin – director DSVSA, Gabriel Lazany – director al Spitalului Județean, prefectul Ovidiu Frenț, viceprimarul Cristian Niculae, Vasile Bar – șeful ONG-ului intitulat Camera de Comerț. Toți au ținut discursuri în care au vorbit generalități: despre mediul de afaceri, statistici și laude aduse județului. În principal au fost cam aceleași figuri premiate de Camera de Comerț, la evenimentul de-acum o lună. Probabil la a doua ediție Bistrița Business, care probabil va avea loc anul viitor, mediul de afaceri local va fi mai receptiv.

 

La gala de la Metropolis a fost prezenți Wouter Reijers – Consulul Onorific al Olandei, Bogdan Cuza (afacerist din Oradea, activează în domeniul tricotajelor), nepotul lui Alexandru Ioan Cuza, pictorul Nicolae Maniu, conf.dr. Adrian Molnar, doctor de exceptie specializat in chirurgie coronariană si valvulară ,director medical la institutul inimii din Cluj, Emanoil Viciu – antreprenor, acționar și fost director Teraplast.

Au mai fost prezenți deputatul Cristina Iurișniți, șeful de la Goldplast, directorul de la Agro Invest plus câțiva investitori locali, printre care și compania Centana,  în calitate de sponsor principal. Marile companii: Leoni, Rombat, Comelf  și-au delegat angajați care să participe la acest eveniment de afaceri. Milionarii județului (companiile de drumuri, marii tăietori de lemn, producătorii de cablaje) au lipsit de la prima ediție a Bistrița Bussines.

 

 

 

 

Timp de o oră invitații au socializat după care în salon și-a făcut apariția Florin Piersic și s-a pozat pe rând cu fiecare invitat. Prezența sa a fost rapid observată și doamnele au fost încântate să se fotografieze cu actorul.

La 82 de ani, Florin Piersic a fost în vână! Actorul s-a ofticat pe cei care spun că vorbește mult: „Bucurați-vă că mai trăiesc!”

După ce s-a fotografiat cu absolut toată lumea, Florin Piersic a ținut un discurs relativ scurt în care a glumit cu persoanele din sală. Piersic s-a enervat pe cei de la Antena 1 care l-ar fi jignit când au afirmat că vorbește mult. Actorul clujean a argumentat că spusele sale sunt de fapt pilde, iar auditoriul ar trebui să se bucure că mai trăiește… În monologul său, Florin Piersic l-a amintit pe maestrul său, Radu Beligan și pe fiul său,  Florin Piersic junior. A ținut să amintească de faptul că NU mai iese public, decât cu rare excepții.

Dumitru Fărcaș a fost unul din invitații de onoare, dar NU a cântat ci a recitat poezia „Imn Transilvaniei!”

Dumitru Fărcaș a recitat poezia Imn Transilvaniei… moment de mare încărcătură trăit la intensitate de cei prezenți. Artistul a fost aplaudat la final. Ironic, Piersic l-a felicitat și i-a spus că recită bine, dar să mai treacă pe la el să ia niște lecții!

 

Nepotul lui Alexandru-Ioan Cuza zis „Prințul Bogdan Cuza” a îndemnat invitații să țină un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, dar a amintit despre INTERDICȚIA pusă lui Cuza de însuși Carol I! 

Bogdan Cuza, auto-intitulat prințul Bogdan Cuza este un afacerist din Oradea și a ținut un speech în care a amintit că este nepotul lui Alexandru Ioan-Cuza, Principele României, care a realizat o serie de reforme în secolul 19.

„La străbunul meu situația a fost dramatică și poate este bine să-și amintească fiecare român de această situație: a fost aruncat într-un Heidelberg (oraș din Germania) și nici prin implorările tuturor prietenilor, NU a fost primit în țară. La 3 săptămâni după moartea lui i s-a refuzat intrarea pe pământul românesc, care l-a iubit atât de mult. Culmea, paradoxul situației! Cine i-a refuzat această intrare? Însuși Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen. Ce feste extraordinare poate  să joace istoria!” – a declarat Bogdan Cuza.

La final, Bogdan Cuza a citat din epitaful scris la mormântul lui Alexandru Ioan-Cuza ce se află la Biserica Sf. Trei Ierarhi din Iași. 

 

 

Invitații au plătit bilet de intrare la acest eveniment: 130 de lei a costat cel mai ieftin bilet de intrare, iar pentru o parte din sumă s-a oferit consumație. La final, s-au realizat donații pentru Ionuț Zăvoianu, copilul bolnav de cancer din Mărișelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. un eveniment de business organizat de ciuma rosie