Radu Moldovan (2013): “Eu nu pot să devin ridicol, să dezbat sentinţe. Nici nu-mi asum responsabilităţi să nesocotesc o sentinţă definitivă şi irevocabilă. După 3 ani face fix pe dos și devine PENIBIL. Sau PENAL?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radu Moldovan face slalom pe lângă lege și își conservă puterea în Consiliul Județean. În ședința ordinară, președintele CJ a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească, deși la începutul mandatului său și-a format majoritatea prin aplicarea URGENTĂ a unei astfel de hotărâri.

Președintele-jucător se joacă de-a LEGEA

Pe final de mandat, o sentință ne-favorabilă puterii NU au pusă în aplicare de Radu Moldovan, ci s-a folosit un alt tertip: au supus la vot un proiect de hotărâre privind revenirea lui Todea în rândul consilierilor județeni. Cum majoritatea s-a abținut de la vot,  Todea a rămas pe dinafară chiar dacă are la mână decizia favorabilă a instanței.

 

 

Consiliul Județean, instituția unde legea e tocmită în funcție de avantaje

În ședința ordinară din 2013, Radu Moldovan a pus IMEDIAT în aplicare decizia judecătorilor, fără a mai supune în plen această decizie și a instalat supleanții de pe listele USL, obținând astfel majoritatea în CJ. Radu Moldovan (2013) “nu pot să ajung să fiu ridicol, să supun votului consilierilor judeţeni o sentină definitivă şi irevocabilă”.

După 3 ani face fix pe dos și devine PENIBIL

Radu Moldovan declara: “Domnule Redl, am rugămintea la dumneavoastră. Eu nu pot să devin ridicol, să dezbat sentinţe. Nici nu-mi asum responsabilităţi să nesocotesc o sentinţă definitivă şi irevocabilă.” (procesul verbal al ședinței ordinară din 6 martie 2013).

Iosif Redl, secretarul judeţului completa: ” Legea nr. 554 privind contenciosul administrativ, la art. 24 prevede: Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile – ceea ce e şi în cazul nostru – pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei.

Moldovan: “Aş avea rugămintea să menţionaţi în procesul – verbal exact cum s-au derulat toate lucrurile aici, luarea de act a Sentinţei civile definitive şi irevocabile a Tribunalului BistriţaNăsăud, Secţia de contencios-administrativ. Precizez, pentru a fi extrem de clar, nu pot să ajung să fiu ridicol, să supun votului consilierilor judeţeni o sentinţa definitivă şi irevocabilă. L-am consultat pe domnul secretar, care are state vechi în administraţie. O sentinţă definitivă şi irevocabilă rămâne o sentinţa definitivă şi irevocabilă.” completa Moldovan în 2013, cu referire la punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 215/20.02.2013 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Șmenuri copilărești. Moldovan e șmecher și NU se expune

Președintele Consiliului Județean a stat la cutie și NU s-a expus prea mult pe acest subiect, rămas ultimul pe ordinea de zi. Chiar dacă în urmă cu 3 ani era extrem de vocal pe litera legii, de această dată și-a lăsat oamenii să dea explicații puerile.

Ciprian Breșfelean, omul puterii, devenit independent după Ordonanța lui Dragnea a luat cuvântul și a spus că instanța l-a repus în drepturi pe Todea, dar NU face referire la încetarea mandatului său de consilier județean.

 

Proiectul privind punerea în aplicare a Sentinței civile nr. 333/2015 a Tribunalului BN rămasă definitivă prin decizia civilă a Curții de Apel Cluj, pronunțată în dosar nr. 837/112/2014, privind HCJ nr. 31/26.03.2014 a fossupus în plen NU a întrunit voturile necesare, iar Todea a rămas pe dinafară.

 Greva foamei și D.N.A- ul pe capul lui Moldovan. Așa vrea Todea să-și facă justiție… cu dreptatea-n mână

Consilierul județean rămas fără partid amenință că trimite procurorii la Consiliul Județean. Va face plângere la D.N.A pentru că vrea dreptate și s-a săturat de ciuma roșie și de baronul Radu Moldovan.
Comentarii

Caricatură

Ne gasiti pe: