Ultimele noutati

Crețu și ai lui NU-și asumă gafele de la Rebreanu și spun că Guvernul Tăriceanu a greșit proiectarea. Primăria Bistrița are tone de studii de sertar, dar la campus au rămas fără hârtie

Investițiile pe 2016 au fost intens criticate la ședința Consiliului Local. Liberalii au părăsit sala, dar cu o majoritate confortabilă, Crețu a trecut bugetul pe anul în curs. Lucrările interminabile de modernizare a Colegiului Rebreanu au stârnit discuții aprinse și răspunsuri halucinante din partea consilierilor PSD implicați direct: Constantin Rus și Camelia Tabără.

Bistrița pierde 4 MILIOANE de euro pentru campusul Rebreanu, dar Crețu pune gafele în cârca noastră. Culmea, cică vinovat e Guvernul Tăriceanu!

Primăria Bistrița suportă lucrările de modernizare a Colegiului Rebreanu din banii publici ai orașului. Banii europeni au fost retrași deoarece constructorul NU avea proiectarea actualizată și astfel NU s-a încadrat în termenul inițial.

 

 

 

În consecință, șantierul-gigant intră la cheltuiala publică pe 2016.

 

 

Gravele erori de management au făcut ca un bistrițean să depună o plângere în acest sens. Silvan Crăciun a luat cuvântul în timpul ședinței ordinare, în căutarea vinovaților. Acesta a depus o plângere prin care solicita revocarea Hotărârii nr. 168/10.12.2015 prin care Primăria Bistrița prelua obiectivul și se angaja să-l finalizeze din bugetul local.

 

 

 

 

Ce a omis primarul să explice: cum de șantierul Rebreanu NU avea documentațiile în regulă, pregătite pentru momentul-cheie, când avea să vină finanțarea?

Crețu o scaldă și dă vina pe Guvernul Tăriceanu și pe cei care au executat proiectarea eronată. În ultimii 8 ani, Primăria Bistrița a comandat studii de fezabilitate care NU s-au concretizat (linie de tramvai, planuri d mobilitate, “linii verzi” de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric parcări supra-terane, aqualand etc). Cu toate că se știa că la Rebreanu NU există documentație corespunzătoare, NU s-au luat măsuri în timp util  și Primăria Bistrița a tocat banii pe hârtii inutile, fără a ține cont de șantierele vitale.

Cum motivează primăria cele 6 luni de pauză de pe șantier, deși banii erau asigurați

“Datorită faptului că documentaţia tehnico-economică a fost elaborată şi aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluţii tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum şi de corelare cu legislaţia nou apărută. Acestea au condus la întârzieri în execuţia lucrărilor şi la apariţia riscului de nefinalizare a lucrărilor până la data de 31.12.2015.”

Costică Rus zice că a făcut tot ce e uman cu putință și a mulțumit echipei specialiștilor din primărie care i-au fost alături. Toată vara NU s-a lucrat la Rebreanu și lucrările s-au devansat pe 2016, fapt care a făcut ca Bistrița să piardă banii europeni. Camelia Tabără a sărit în apărarea primarului și a colegului Costică Rus, într-o pledoarie despre inadvertențele din sistem.

 

 

 

Elevii de la Rebreanu sunt direct-afectați de șantierul din instituție și învață în schimburi și în clase neadecvate. Aceștia au făcut greve de protest și situația va fi destul de tensionată și pe viitor, deoarece s-ar putea să intre în modernizare și corpul principal.

Plângerea lui Crăciun a fost respinsă și colegiul Rebreanu va fi finalizat cu 4 milioane de euro de la bugetul local. Nimeni nu răspunde pentru ratarea finanțării europene și tergiversarea lucrărilor…

 

Citiți și:

Au scăpat din mână 4 MILIOANE de euro, bani europeni! Acum îi pun în cârca noastră!

http://www.ziardebistrita.ro/lucrari-in-doru-lelii-la-rebreanu/

 

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita