Încep în forță anul! Salariile din Primăria Bistrița vor fi votate în ședința de Consiliu Local! Directorii iau peste 10.000 de lei pe lună, un jurist ia 6.500 de lei, un funcționar ia minim 4.500 de lei ! Vezi ce salarii BRUTE umflă „funcționărimea!”

În prima ședință de consiliu local se va dezbate un proiect de hotărâre privind majorările salariale ale funcționarilor publici. „Salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate” – după cum se arată în expunerea de motive.

Ovidiu Crețu a negociat cu sindicatele nivelul salariilor din Primărie!

În urma negocierilor au fost stabiliți coeficienții de ierarhizare și salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie ”din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Bistriţa şi serviciile publice de interes local. Salariile de bază  se determină prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare aprobați prin Hotărârea nr. 97/24.07.2017 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual.

Salariile primarului și viceprimarilor au fost majorate prin legea 153/2017, după care Crețu a negociat cu sindicaliștii valoarea coeficienților ce se aplică fiecărei funcții în parte. Acest coeficient se înmulțește cu salariul minim. În funcție de ierarhie, studii și vechime funcționarii iau salarii BRUTE cuprinse între 17.000 lei (primarul) și 3.500 de lei.

Ce salarii iau funcționarii din Primăria Bistrița!

– primar: 17.100 lei

– secretar – 13.680 de lei
– arhitect șef – 13.490 lei
– director exec. – 13.300 lei
– director exec.adj. – 11.400 lei
– șef serviciu – 10.450 lei
– şef birou. – 10.000 lei
– consilier, consilier juridic, inspector (superior) – 6.650 lei .
– inspector/referent/referent de specialitate (debutant)  3.420 de lei .

Salariile de bază pentru funcţiile de conducere au inclusă gradaţia aferentă tranşei de vechime în muncă, la nivel maxim.

Pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale și din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local.

 

Se dau salarii în funcție de RESPONSABILITATEA angajatului! 

art 19 – Salariul de bază pentru funcțiile de conducere se stabilește de către conducătorul instituției publice, în raport cu responsabilitatea, complexitatea și impactul deciziilor impuse de atribuțiile corespunzătoare activității desfășurate.

 

(1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelență pentru personalul care a participat direct la obținerea unor rezultate deosebite în activitatea instituțiilor sau autorităților publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție, soldele de grad/salariile gradului profesional deținut, gradațiile și soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizațiile de încadrare și indemnizațiile lunare aferente personalului prevăzut în statul de funcții, sub condiția încadrării în fondurile aprobate prin buget.

(2) Premiile de excelență se pot acorda în cursul anului personalului care a realizat sau a participat direct la obținerea unor rezultate deosebite în activitatea instituției/autorității publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activități cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepțional ori a avut un volum de activitate ce depășește în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, ținându-se seama de evaluarea criteriilor prevăzute la art. 8 alin. (2). Sumele neutilizate pot fi utilizate în lunile următoare, în cadrul aceluiași an bugetar.

(3) Premiile de excelență individuale lunare nu pot depăși, anual, două salarii de bază minim brute pe țară garantate în plată și se stabilesc de către ordonatorii de credite în limita sumelor aprobate în buget cu această destinație, în condițiile legii, avându-se în vedere elementele prevăzute la alin. (2), cu consultarea organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, cu consultarea reprezentanților salariaților, acolo unde nu sunt constituite astfel de organizații sindicale.

(4) Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului.

 

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în ședința ordinară de consiliu local ce va avea loc în 31 ianuarie 2018.