Ultimele noutati

INTERVIU: Dolha anunță sus și tare: “NU ies din politică!” Sfaturi către Robert Sighiartău!

Stelian Dolha a acordat un interviu în care a vorbit despre viitorul său politic. Deputatul a limpezit unele lucruri în privința candidaturii la parlamentare și anunță că vrea sondaj pentru locurile eligibile din capul listei. A lansat câteva atacuri către Ioan Turc, cel care a promis că va aduce înapoi primarii P.N.L și NU a mai făcut-o. I-a sfătuit pe cei de-acum să iasă public și să facă opoziție PSD-ului, să fie voci critice.
Despre Ioan Oltean spune că este un bun organizator și a rămas impresionat de faptul că seniorul vine des pe la partid: “E un gest de apartenență!” a subliniat Dolha. Liberalul a vorbit despre principalele realizări ca deputat, dar și despre campania pe care a pierdut-o la locale.

 

Reporter: – Fără politică ce veți face?

Stelian Dolha: – Credeți-mă că o să-mi găsesc, mă reîntorc în business… ne repoziționăm, dar atenție: NU ies din viața politică! O să vă spun foarte clar: nu ies din viața politică!

În continuare, deputatul Stelian Dolha consideră că la locale, NU a fost întreg partidul alături de el și au fost mulți care NU s-au implicat.

Reporter:  – Aceste reproșuri NU vă pot costa acum, când s-a schimbat conducerea?

Stelian Dolha:  – Ba da, o să mă coste, dar dacă e decizia patidului de a face una sau alta.. o să mă conformez, astea NU sunt reproșuri, sunt realități pe care le-am trăit!

Reporter: – E riscant să spuneți lucrurilor pe nume acum că nu mai aveti puterea și vi se poate reproșa că NU ați știut aduna primarii, că NU ați reușit să scoateți un scor bun pe municipiu, că NU ați știut coordona foarte bine pe județ?

Stelian Dolha:  – Pe municipiu când faci campanie cu 15 oameni și tu ai în birou 60 de oameni, e o problemă, asta NU e numai problema lui Steian Dolha… când regăsești doar o parte dintr-o veche structură acolo și cealaltă parte e altundeva și apare doar la ședință, iar e o problemă. Sunt lucruri cu care m-am confruntat în campanie, dar NU aveam voie să le spun ca și candidat. Ca și președinte puteam dizolva Organizația Municipală, să fiu președinte unic și să-mi fac lista, dar am spus NU!

Reporter: – La un moment dat ați regretat că NU ați făcut lista!

Stelian Dolha:  – Da și poate regret și acuma!

 

Dolha vrea SONDAJ pentru listele P.N.L de la Parlamentare!

 

 

Sfaturi către Sighiartău: “să facă OPOZIȚIE! Oamenii NU ne votează că suntem frumoși sau foto-modele și nici dacă am merge metaforic sau nu către Steaua Nordului, ci dacă suntem alternativa la P.S.D !”

 

Stelian Dolha: – Alternativa la PSD nu se face într-un an de zile, ci se face în timp. 4 ani de zile trebuia să fim voci la Consiliul Județean… M-au lăsat de nenumărate ori singur… o să spuneți că NU sunt modest, dar de multe ori am făcut opoziție singur!

Reporter: – De ce NU ați rămas vicepreședinte la Consiliul Județean, că puteați face opoziție lui Radu Modovan… de ce ați ales să mergeți în Parlament?

Stelian Dolha: – Eu considram că mă rup de Consiliul Județean, pentru că niciodată nu
am văzut un viitor al USL-ul !

Reporter: Cum credeți că poate fi oprit PSD-ul din asceniunea fulminantă având în vedere că d-voastră ați fost și la putere și în opoziție și PSD – ul a crescut foarte mult pe județ? Vi se poate aduce un reproș direct în sensul acesta? 

Stelian Dolha: – Mi se poate reproșa și mie! Lipsa fondurilor și banii aduși în județ de P.S.D. sunt  altă cauză. La Bistrița pleca Ponta, venea Dragnea, pleca Dragnea, venea Dâncu. Toată suita social-democrată era la Bistrița. De ce? Pentru că era fortăreața social-democrată din Ardeal. Și-au dat seama că pot să o crească. A fost strategie bine-pusă la punct de social-democrați și a dat roade!

De ce a crescut P.S.D-ul așa de mult, în mandatul său! Explicațiile lui Dolha!

 

Reporter: – Se poate reproșa lipsa unui președinte de forță sau NU aveați pârghiile pentru a-i ține aproape pe primari?

Stelian Dolha: – În primul rând pârghiile… pe de altă parte știți cum e… primarii își doresc ceva pentru comunitățile lor…. Ori în momentul în care stai alături de Dolha și P.N.L și NU ai făcut nimic,, riști să pierzi mandatul. Și atunci mulți au ales varianta ușoară, simplă și de succes.. de a avea fonduri și de a începe lucrări noi. Dragnea a stat cu fiecare primar în parte la discuții , în timpul Ordonanței 55.

 

Realizările lui Dolha, în mandatul de parlamentar!

 

Reporter: – Ce notă v-ați da ca și președinte al filialei?

Stelian Dolha: – E greu de spus!

Reporter: – Ar fi o notă de trecere…

Stelian Dolha:- Sondajul ne va spune, pentru că Nu aș vrea să fiu subiectiv, ori cred că nota trebuie să mi-o dea bistrițenii noștri, prin felul în care m-am implicat NU numai în campania electorală, ci în viața de zi cu zi, ca om politic!

Reporter: – Și dacă NU vă veți regăsi în primele 2 locuri?

Stelian Dolha: – Înseamnă că acolo mi-e locul!

Reporter:  – și NU veți critica partidul…

Stelian Dolha: – În niciun caz, pentru că măsurile pe care PNL le ia sunt corecte…. dacă astea sunt variantele de lucru pe care chiar eu le susțin, nu pot să vin să critic partidul… În niciun caz!

Reporter: – Ați vorbit de promisiuni, dar și d-voastră ați promis niște depozite de fructe?

Stelian Dolha: –  Depozitele de fructe e o idee mai mult decât bună. A fost prinsă în strategia U.S.L și stând de vorbă cu Daniel Constantin s-au prins 40 de depozite în toată țara. Nici alea NU s-au mai făcut!

Reporter: – Care e explicația?

Stelian Dolha: – În 2012 NU existau fonduri pentru așa ceva. Trebuia să așteptăm cofinanțare pentru entitățile publice. Ideea NU numai că a fost măreață, e una necesară. Am lăsat un studiu de oportunitate, pe care l-am lăsat la Consiliul Județean, după care am plecat în Parlament…

Reporter: – Puteați face un proiect de lege în acest sens, ca și parlamentar!

Stelian Dolha: – Mă bucur că la sfârșit de mandat…

Reporter: – Nu de carieră?

Stelian Dolha: -Nu de carieră politică ci de mandat de parlamentar în Comisia de Agricultură, pot veni ca și co-inițiator al legii hypermarket-urilor 50% din produsele de pe raft să fie românești, legea cooperației , unde împreună am băgat facilitate fiscală… 5 ani fără impozite.Fără fecilitatea asta NU mai făceam niciodată cooperații în Bistrița-Năsăud! Amenamentul cu 30% exploatare, de pe Codul Silvic… pe care l-am depus eu cu 3 colegi, amendament care a fost controversat…

Reporter: – Ce credeți că s-ar putea face pentru a opri P.S.D-ul din ascensiunea fulminantă? Ce ar trebui să facă noii lideri?

Stelian Dolha: – OPOZIȚIE! OPOZIȚIE! În momentul în care greșește PSD, să ieși public să spui a greșit, varianta noastră ar fi următoarea… chiar și varianta președintelui Sighiartău. E nevoie de voci! Dar dacă iarăși PNL se comportă ca până acum, adică iese Dolha, critică și-l lăsăm singur…. de multe ori ești un lup singuratic și nimic mai mult! Ce mi s-a întâmplat mie NU îi doresc nimănui, nici domnului Robert Sighiartău nici altucuiva. Trebuie să înțeleagă și el: are lângă el un grup de oameni care pot să fie voci ale partidului…. cu notorietate și credibilitate … că sunt unii oameni politici care NU mai au credibilitate, degeaba mai ies. Sondajul ne va spune!

De ce e Dolha impresionat de Ioan Oltean

 

Reporter: – Domnul Oltean mai este o voce în partid?

Stelian Dolha: – Are o calitate pe care eu aș exploata-o… aceea de bun organizator

Reporter: – Mai are credibiltatea, de care vorbeați?

Stelian Dolha: – ăăăăă… sunt locuri și zone unde are credibilitate, probabil sunt zone unde nu mai are… omul face un lucru pe care mulți nu-l fac: în fiecare zi vine la partid. Pentru mine, gestul ăsta e mare! Vine pe la partid întebând cam ce se întâmplă pe-acolo… e un gest de apartenență, te leagă ceva de partidul acela.

Reporter: – Pot fi și gesturi de control al partidului?

Stelian Dolha: – NU cred, e doar o trăire interioară, care se manifestă așa!

Stelian Dolha mai are câteva luni din mandatul de deputat și în continuare vrea să se implice în politică la nivelul organizației. În interior, încă de pe acum se anunță lupte crâncene pentru locurile de parlamentar de pe listele P.N.L. mai ales că noua conducere anunță o abordare diferită a confruntării cu puterea. Între timp, P.S.D-ul lui Radu Moldovan vine ca un tăvălug și deja a început campania electorală, prin vizite în tot județul la diferite evenimente, cu întreaga suită de figuri politice.
Comentarii

  • Nici Dolha, nici Sighiartau nu stiu face politica la nivel inalt.

  • Vorbeste mult mai bine ca Sighiartau si asta conteaza

  • Ia uite ca si soferii lui Dolha au prins voce.Raul puiule pacat ca nu ti a dat Dolha peste nas cand ii foloseai masinile personale sa faci liniute. Ce penibili sunt astia mici cu minte putina.

  • Da, dar e adevarat ca nu a fost sustinut 100%

  • saracu…cica vrea sa moara LEU, pacat ca nu a fost niciodata leu, motanelul

Caricatură

Ziar de Bistrita