Ultimele noutati

Radu Moldovan a adus un sobor de preoți în frunte cu “Înaltul” să binecuvânteze START-ul din acest mandat! Șampanie la final, ca de obicei!

La finalul primei ședințe ordinare din acest mandat, Radu Moldovan l-a chemat pe I.P.S Andrei, alături de un sobor de preoți de mai multe confesiuni. Scopul: binecuvântarea arhierească, la început de mandat. După ce a rostit rugăciunile de binecuvântare, mitropolitul a oferit în dar o cruce care a fost așezată lângă stema României.

 

 

Alături de ierarhul Andreicuț, președintele Consiliului Județean i-a avut invitați pe protopopii ortodocși Alexandru Vidican, Doru Zinveliu și Ioan Dâmbu. Din partea bisercii greco-catolice a fost prezent Ioan Frișan, iar din partea Bisericii Reformate a fost prezent Andras Peter. Ca premieră, pe lângă cultele istorice au fost chemați și penticostalii, care l-au avut reprezentant pe Viorel Deac. După cuvântul ierarhului, pe rând, fiecare reprezentant al celoralte cofesiuni a ținut scurte pilde, pe baza unor învățături din Biblie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitropolitul Andrei a vorbit despre corupție și înțelepciune și la final le-a oferit celor prezenți cartea sa, intitulată ”Mai putem trăi frumos?”. “Vă asigur că cei de-aici au trecut testul de integritate și vreau să cred că NU vom fi ca vameșul din Biblie!” a completat președintele Consiliului Județean, iar replica sa a stârnit zâmbetele celor din jur.

 

v1La finalul ședinței ordinare, clericii și consilierii județeni au închinat un pahar de șampanie.

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita