Își bat JOC de bani europeni! Șantierul de 7 MILIOANE de euro este PĂRĂSIT! MIS Grup dă vina pe proiectant, Primăria o scaldă și zice că totul e O.K!

Modernizarea Campusului Liviu Rebreanu este unul din cele mai importante proiecte de infrastructură școlară. Proiectul s-a realizat pe bucăți și în ultimii ani a primit finanțare europeană, guvernamentală, dar și locală. La această oră, modernizarea se desfășoară pe mai multe fronturi: clădirea internatului, Școala Generală de pe Ursului și clădirea nouă ce va fi ridicată pe terenurile de tenis. Lucrările sunt finanțate din bani europeni.

Campusul Rebreanu are finanțare de MILIOANE de euro, dar e ABANDONAT în plin sezon de construcții

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMIS Grup a abandonat șantierul de mai bine de o lună, pe motiv că NU au front de lucru și acuză PROIECTANTUL. Compania BuildingOLM Timișoara a realizat proiectarea Campusului, dar odată cu începerea lucrărilor, muncitorii susțin că au apărut modificări față de proiectul inițial. Reprezentanții companiei de proiectare susțin că orice lucrări suplimentare ar trebui plătite, acesta fiind se pare motivul pentru care NU s-a ajuns la un numitor comun, deocamdată.

„Așteptăm să primim noile modificări, pentru că NU putem continua…. una e pe proiect și alta e în teren… proiectul e mai vechi și apar neprevăzute. Nu putem înainta în acest fel!” a declarat ing. Alexandru Lipan, responsabil cu șantierul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReprezentanții Building OLM Timișoara au recunoscut că sunt ceva probleme la partea de proiectare și că sunt în lucru noile modificări, dar au refuzat să răspundă punctual la întrebări legate de acest obiectiv.

Primăria Bistrița o scaldă și o ia pe ocolite:

„NU sunt niciun fel de probleme la Colegiul Liviu Rebreanu, probabil constructorul și-a dimensionat altfel numărul de muncitori sau sunt etape care NU necesită un număr mare de oameni… poate se lucrează pe interior, sau la instalații, din cunoștințele mele NU sunt niciun fel de probleme acolo!” a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Valoarea contractului este de 30.692.100 lei (7 milioane de euro) bani veniți pe fonduri europene, iar obiectivul trebuie predat în luna decembrie.

Crețu i-a făcut cadou colegului din PSD, o școală generală. Cost 1 milion de euro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeoarece Modernizarea Campusului NU a primit finanțare la timp Primăria Bistrița a finanțat realizarea unui corp de clădire. Școala Primară a fost construită pe terenurile de sport dinspre strada Zimbrului, cu finanțare EXCLUSIV din bugetul local. Lucrările au costat aproximativ 1 MILION de euro și au fost realizate tot de Mis Grup. În mod ironic, la scurtă vreme s-a accesat finanțarea europeană nerambursabilă.

 

Ce lucrări se vor face de 7 MILIOANE de euro

OLYMPUS DIGITAL CAMERALucrările implică reabilitarea și mansardarea actualei școli generale (Corpul B) în care vor exista diferite cabinete și laboratoare școlare; modernizarea internatului și transformarea în minihotel cu garsoniere pt profesori; edificarea unei clădiri noi care sa găzduiască bucătăria și cantina; transformarea actualului Corp C în sală de sport și centru de documentare și informare; reabilitarea parcului dendrologic; Sală de sport Polivalentă o nouă sală de sport, peste terenurile de tenis; Realizarea de noi terenuri de sport, de sintetic și nocturnă, plus vestiare pe terenul de iarbă. Proiectul actual NU cuprinde modernizarea corpuli principal. Pentru restaurarea clădiirii de patrimoniu (corpul A), se vor accesa fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020.

Riscuri MAJORE, dacă lucrările NU sunt gata la timp

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn urma unui lobby puternic al celor din PSD, Campusul a primit finanțare europeană. Banii au fost realocați către finalizarea lucrărilor de modernizare, de pe alte axe, respectiv POS de Transport şi POS de Mediu, deoarece NU au fost cheltuiți la timp și exista riscul retragerii finanțării.

La semnarea proiectului, vicepremierul Dragnea a atras atenția asupra termenului-limită, care trebuie respectat în acest caz. MIS Grup va trebui să finalizeze modernizările obligatoriu până în 30 decembrie 2015, dar la cum se desfășoară lucrările pare greu de crezut că se vor încadra în termenul-limită.