INTERVIU: Robert Sighiartău o dă la pace și NU-i dă replici șefului Ioan Oltean! Ce zice deputatul despre alegerile interne și planul de bătaie pe termen scurt!

Robert Sighiartău a intrat în Parlamentul României și este în continuare președintele interimar al filialei județene. A fost criticat de Ioan Oltean, care a afirmat că NU a avut „mână bună” când l-a propus candidat pentru funcția de președinte. Sighiartău a așteptat ca apele să se liniștească și a acordat un interviu pentru „Ziar de Bistrița”. A evitat să răspundă atacurilor și a explicat cauzele care au dus la rezultatele din alegeri.

 

Sighiartău pleacă din Consiliul Județean, direct în Parlament: „am încercat să fac opoziție constructivă!”

Reporter: – Final de mandat la Consiliul Județean! Cum vi s-au părut cele două mandate de consilier județean? Câteva cuvinte despre proiectele inițiate, luări de poziții, atitudinea președintelui CJ Radu Moldovan, atmosfera dintre consilierii PNL în primul dvs mandat, dar și în cel de-al doilea mandat!

d3Robert Sighartău: A fost un mandat greu pentru mine, pentru colegii mei din PNL având in vedere majoritatea PSD din Consiliul Județean. Am încercat să fac opoziție constructivă, venind cu soluții, dar și cu proiecte care să îmbunătățească vizibil viața cetățenilor din județul nostru. În mare parte proiectele pe care grupul PNL le-a promovat au fost confiscate de către PSD. Vă dau un exemplu: clubul de handbal CSM Bistrița. A fost un proiect al grupului de consilieri PNL, mai precis al colegei mele Monica Săsărman. Sunt multe alte proiecte care au fost preluate de actuala administrație: Cinema Dacia, proiectul de la Colibița – toate acestea sunt opera consilierilor și administrației PNL.

Reporter: – Ca președinte interimar, ce decizii veți lua ca urmare a scorurilor din alegerile parlamentare?

Robert Sighartău: – Vom intra intr-o perioadă de analizăși totodată de organizare. Urmează sa avem alegeri la nivelul fiecărei organizații locale, județene și alegeri naționale. Este important să ieșim cât mai repede din această perioadă a interimatelor, să existe un for de conducere asumat, cu un obiectiv clar, care în următorii ani de zile să construiască astfel încât PNL și partidele de dreapta să recâștige acest județ.

Reporter: – Unde s-a greșit încât s-a obținut acest scor?

Robert Sighartău: – Sunt mai multe cauze, cele mai multe țin de strategia adoptată la nivel național dacă privim rezultatele global. Faptul că noi am susținut guvernul Cioloș care avea in eșaloanele 2 si 3 membri PSD sau apropiați ai PSD a fost total greșit. În Bistrița-Năsăud toți reprezentanții guvernului erau aparținători PSD. La nivel local cred că puteam obține un scor mai bun dacă partidul beneficia de ajutorul tuturor liderilor si membrilor și exista o stabilitate in ceea ce privește conducerea partidului. Într-un an de zile organizația PNL BN a avut nu mai puțin de 4 președinți, fenomen care a creat un climat de instabilitate.

 

Sighiartău  președinte? Încă nu-i sigur dacă se bagă-n alegerile interne!

Reporter: – Regretați că ați candidat pentru funcția de președinte PNL?

Robert Sighartău: – Nu regret. Chiar dacă a fost extrem de dificilă și de grea această perioadă pentru mine și familia mea, experiența pe care am dobândit-o este foarte importantă pentru viitorul meu.

Reporter: – Veți participa la alegerile pentru funcția de președinte P.N.L?

Robert Sighartău: – Nu am luat o hotărâre in acest sens. În următoarea perioadă voi decide dacă voi participa sau NU la viitoarele alegeri de președinte.

d4Reporter: – Cum comentați declarațiile lui Ioan Oltean? De ce credeți că a spus Ioan Oltean că NU a avut „mână bună”în ceea ce vă privește? Totuși, este o declarație care vă subminează autoritatea în fața celorlalți colegi!

Robert Sighartău: – Nu cunosc gândurile domnului Oltean pentru a vă putea da un răspuns in acest sens. Nu consider că îmi subminează autoritatea aceste declarații. Autoritatea unui lider se câștigă în timp, prin slujire, muncă si respect față de aproape, de colegi, iar ea nu se pierde din cauza unor declarații, indiferent cine le exprimă.

 

Reporter: – Credeți că declarațiile, dar mai ales imaginea lui Ioan Oltean, ajută PNL-ul la momentul acesta?

Robert Sighartău: – Este normal ca după astfel de rezultate să existe frustrări și nemulțumiri, însă consider ca toate aceste nemultumiri trebuie exprimate în forurile statutare ale partidului și nu public, dimpotrivă creează disensiuni și nu ajută partidul cu absolut nimic.

Reporter: – În ce privește Primăria Bistrița, are PNL un profil de candidat la acest moment?

Robert Sighartău: – După ce vom depăși perioada de alegeri din organizație, cred că putem iniția discuții și dezbateri pe marginea acestui subiect, pentru a putea pregăti acel candidat, sau candidați care să participe la alegerile din 2020 și care să fie cât mai prezent in viața cetății.

Reporter: – Care credeți că sunt cauzele care au dus la situația actuală din cadrul partidului? Cu lipsă de disciplină, mesaje incoerente la nivelul grupurilor din Cons. Județean și Cons. Local, atacuri directe (conferința de presă a lui Ioan Oltean), campanii electorale în care membrii nu se implică decât formal, cu oameni plecați la ALDE (primari migrați spre PSD, spre ALDE – Vasile Moldovan, Alin Seserman) etc. Ce soluții vedeți, pe termen scurt pentru ca partidul să se unească?

c4

w2

 

 

 

 

 

 

Robert Sighartău: – Sunt foarte multe cauze. Principala cauză a fost faptul că fuziunea dintre cele două partide nu s-a realizat la momentul potrivit. Fuziunea celor două partide trebuia tranșată prin alegeri încă din anul 2015. A doua problemă este legată de lipsa de strategie pe termen mediu și lung a partidului în ceea ce privește candidații. Cunoașteți episodul desemnării candidatului de primar la Bistrița, nu o să mai detaliez. A treia cauză este in strânsă legatură cu primul motiv invocat, si am mai amintit si mai sus, problema instabilității si a incoerenței in conducerea filialei. Sunt 4 președinti care au condus PNL BN intr-un an de zile. Este extrem de dificil să existe coerență in decizii, comunicare si implementare când schimbi ,,generalii,, din 4 în 4 luni. Trebuie să organizăm alegeri în partid cât mai repede, pentru ca ,,apele,, sa se despartă si săștim exact cu cine construim in urmatorii ani. Avem nevoie de fiecare om care se identifică cu valorile acestui partid si care este dispus să pună umărul in timpul care urmează. De asemenea este nevoie să deschidem partidul și să convingem oameni de bună credință să se alature acestui proiect, partid care va avea o strategie clar definităși un plan de acțiune. Este nevoie să implementăm o cultură organizațională care se bazează pe echipăși nu pe un singur om, astfel incât obiectivele pe care ni le propunem să le atingem, indiferent de piedicile sau obstacolele pe care le vom intâlni pe parcurs.

 

La alegerile parlamentare, P.N.L a avut pe județ 24,3% (22.641 voturi). Robert Sighiartău a prins un mandat în Parlamentul României, iar Doris Moldovan și Ioan Turc au rămas acasă. În continuare PNL-ul se află în chinurile fuziunii și în interior sunt tabere care coalizează în jurul  liderilor pregătiți să organizeze partidul în noile alegeri și să facă opoziție PSD-ului!

Citiți și:

qq1-Copy-840x400Fost-ai LELE cât ai fost! Ce a uitat Oltean să spună de Bobotează, când i-a atacat pe toți, dar a protejat-o pe Doris Moldovan!

http://www.ziardebistrita.ro/fost-ai-lele/