Traian Ogâgău a amendat un cioban cu 700 de lei pentru că și-a lăsat oile la păscut prin parcul stațiunii. A procedat corect primarul de Sîngeorz?

De când și-a început mandatul, Traian Ogâgău a aplicat o serie de măsuri în Sîngeorz-Băi: a obligat proprietarii de atelaje să pună scutece pentru cai,  a făcut curățenie urgentă prin parc, lucrează la amenajarea unui traseu pe Cascada Cheilor  și de curând a vizitat stânele din zonă pentru a verifica modul în care clădirile de interes public sunt întreținute.

c1

c2

 

 

 

 

 

c8

c6

 

 

 

 

 

 

ss3Traian Ogâgău vrea să respecte hotărârea aprobată în 2008 de Consiliul Local, unde sunt specificate normele legate de curățenie (HCL nr 14/2008). Cetățenii sau firmele care NU respectă aceste reguli riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei (vezi foto).

Primarul a trecut la fapte și a amendat un cioban cu 700 de lei pentru că oile pe care trebuia să le supravegheze au păscut în parcul din Sîngeorz-Băi. Filmulețul cu fapta a fost postat pe facebook și părerile sunt împărțite în rândul locuitorilor. Greșeala se repetă frecvent susțin unii, în timp ce sunt comentatori care critică atitudinea dură a primarului Traian Ogâgău.

 

 

„Oile NU au ce căuta la păscut în intravilanul localității, decum în parc!!!  Gospodarul” Daraban A. a fost amendat cu 700 lei! a postat Traian Ogâgău, primarul hotărât să lupte împotriva celor care NU se conformează normelor de curățenie.

NU AVEM NICI O SCUZĂ și nu vom ierta pe nimeni care își bate joc de ceea ce este al nostru al tuturor! NU uitați, curățenia este primul pas spre civilizatie și asta pleacă de la educația de acasă este mesajul transmis de Traian Ogâgău.

 

8 comments

  1. nu ne place ordinea,mai ales la sangeorzeni care sufera si din punct de vedere educational.primarul sa-i puna la punct,respectnd legea si toti vom fi multumiti{un sangeorzan vechi}

  2. In sfarsit, parcul oraşului Sângeorz-Băi a devenit un loc civilizat, gratie spiritului gospodaresc al noului primar Traian Ogâgău. Acum ar trebui mers si mai departe cu reabilitarea vilelor care altadata erau o emblema a statiunii balneare. Chiar daca aceste vile au un proprietar, in prezent primăriile pot să îi ajute pe proprietarii clădirilor istorice cu sumele necesare pentru repararea faţadelor, urmând ca banii să fie recuperaţi într-o perioadă de cel mult zece ani. Este vorba de prevederile Legea 166/2016, publicată în Monitorul Oficial din 26 iulie şi care a intrat în vigoare pe 29 iulie, cuprinzand măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor istorice. Printre lucrările de intervenţie privind reabilitarea clădirilor istorice, se număra lucrări de consolidare, reparare şi refacere a zidăriilor şi a pereţilor exteriori, lucrări de consolidare, reparare şi refacere a sistemului de acoperire, precum şi lucrări de înlocuire, reparare/refacere a tâmplăriei exterioare şi a elementelor exterioare funcţionale (balcoane, logii, cornişe)

  3. Dacă vrea sa facă ordine nu este corect.
    Dacă nu face nu este corect.
    Ce sa facă sa fie CORECT ?

  4. Se pare ca domnul Primar blocheaza comentariile de pe facebook persoanelor care il critica pt minciunile din campanie

  5. cristurean vasile

    Cred ca d-l Daraban A.a fost unul dintre cei la care nu le-a platit contravaloarea mieilor achizitionati in campania electorala si a avut curajul sa-i ceara bani cuveniti.Dar ca dansul sunt multi ,dar nu au curajul sa o spuna.

  6. Bravo Traian Ogîgău fi consecvent in continuare. Ne-am saturat de compromisuri

  7. Cristian Berari

    Aroganță la Bistrița? Oare cine?

  8. Bravo Domn Primar. Va rog sa fiti tot asa de atent la toate pana la sfarsitul mandatului, fara aroganta ca unii din colegii D-vs din administratia bistriteana. Cu siguranta veti avea onoarea de inca 2-3 mandate. BRAVO !!!