Ultimele noutati

Liviu Rusu a dat de pământ cu VITALIA, firma care a DUBLAT prețul gunoiului. A spus-o tare, să audă oamenii: “Primarul poate IMPUNE schimbarea contractului!”

 

Liviu Rusu a răspuns provocării lansate de Societatea Civilă și s-a prezentat în fața Primăriei Bistrița, pentru o dezbatere în piața publică. Provocarea a fost lansată tuturor candidaților, dar majoritatea au refuzat să vină la dezbatere. Liviu Rusu a fost singurul candidat la Primăria Bistrița care a acceptat invitația și a venit să dezbată problemele administrației. De asemenea, au mai  fost prezenți Marius Bălan (Partidul Verde) și Florin Ioan Bojor (independent) – ambii fiind candidați pentru Consiliul Local. În fața mulțimii adunate, candidații în alegeri și-au expus proiectele lor pentru administrație.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rusu a fost tranșant în chestiunea deșeurilor, proiect pe care l-a implementat în 2011, când s-au ecologizat toate gropile neconforme din județ și s-a realizat un depozit ecologic la Tărpiu. Fostul președinte al Consiliului Județean s-a arătat revoltat de DUBLAREA tarifului la gunoi, scumpire produsă în mandatul lui Radu Moldovan și a explicat ce pârghii are primarul pentru a se impune în fața VITALIEI.

 


“Unde Primăria are peste 50% din cantitea deșeurilor, primarul poate impune ca parte executivă, chiar până la schimbarea contractului întrucât acolo este Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, unde primarul municipiului are un cuvânt greu de spus și nimic nu e bătut în cuie dacă nu funcționează… Dar nouă NU ne place țara cu stăpân, noi unde vedem un conducător exigent, riguros, spunem că e dictator. Dictatura e altceva, ceea ce NU vreau să explic aici… dar atunci când învălui lumea cu neadevăruri, când îmi însușesc calitățile altuia și proiectele altuia, asta înseamnă diversiune și diversiunea e tipică dictaturilor. Mă opresc aici pentru că NU vreau să fiu retoric și nici pătimaș.” a spus Rusu.

 

Liviu Rusu, despre proiectul pe care PSD l-a confiscat, cu broșura:

 

l02“Cei de acum se laudă cu acest proiect, nici nu au semnat finanțarea și nici nu l-au pus în manoperă. La licitație, din multele firme cu oferte bune pentru județ au ales-o pe cea mai scumpă, care a majorat prețul la niciun an de zile, încălcând clauzele din contract.

Asta oferă cel puțin posibilități de a face un proces civil și a cere daune-interese pentru încălcarea clauzelor. De atunci prețul s-a schimbat de 2-3 ori, s-a reașezat. Foamea asta de tarif din buzunarul cetățeanului nu e o chestiune de bravat și de cerut aplauze, iar laudele de sine care nu miroase a bine … a ne lăuda cât suntem de harnici, de destoinici, de pricepuți iar caldarâmul e nemăturat, e necurățat, iarba e până în brâu… asta NU înseamnă administrație.” a spus răspicat candidatul la Primăria Bistrița.

 

Cei prezenți în stradă au ascultat expunerile candidaților la Consiliul Local sau la Primăria Bistrița. Ovidiu Crețu a refuzat să vină la dezbatere și a preferat să se afișeze la Casa de Cultură unde se desfășura concertul Andreei Bălan.

 

Citește și:

2014vitalia-5P.S.D ascunde gunoiul sub preșul de campanie! De ce nu spuneți, băi, de dublarea tarifului la colectare și aburiți lumea cu munca altora?

http://www.ziardebistrita.ro/2x-gunoi/
Comentarii

 • Perfect ce spune omul asta. Bistrita are nevoie de un om organizat care sa stie administratie pt ca e destul cu experimentele.

 • Le zice bine Rusu! Pregatit si hotarat. Are solutii. Asta e sentimentul pe care mi-l lasa.
  Iar ciocoii ce stau acum cocotati pe scaune cred ca e cazul sa plece.
  8 ani au fost suficienti.
  8 ani!!!!!!!!!!!
  Oare intelegem cate se puteau face in 8 ani???

 • Afara cu Vitalia ca ne omoara cu scumpirile

 • Ceilalti candidati de ce nu au venit?

 • bine informat

  In orice tara civilizata cine a scumpit facturile nu mai iese niciodata primar. La noi sunt multe alte gafe pentru care ar trebui sa iesim in strada si sa nu ii mai votam

 • Foarte bine punctat si oamenii ar trebui sa se trezeasca din amortire si sa il taxeze la vot pe astualul primar care are apucaturi de dictator si a facut numai greseli

Caricatură

Ziar de Bistrita