Ultimele noutati

Gardianul școlii va fi plătit din banii primăriei. La presiunea părinților, Crețu a mușcat-o și o lasă așa, deocamdată!

La ședința de Consiliu Local se vor aloca 200.000 lei pentru plata gardianului. Asta după lungi dezbateri și polemici între primar și majoritatea părinților. Totul a început de la câteva dezbateri publice, unde Crețu a afirmat că Bistrița NU e Bangladesh pentru a fi nevoie de oameni cu baston care să intimideze elevii.

 

S-a sucit! Ovidiu Crețu a fost împotriva acestui proiect, dar în campanie a-ntors-o “ca la Brăila!”

 

În medie, fiecare părinte achită 7 lei pe lună – “taxă pentru gardian”, dar tarifele variază în funcție de firmă, nr. de elevi, nr. de intrări etc. Primarul NU a fost de acord cu preluarea acestei taxe și finanțarea de la buget a securității în școli și a respins această inițiativă la întocmirea bugetului, în ianuarie, cu toate că inclusiv membrii P.S.D i-au solicitat primarului să revină asupra acestei idei.

 

 

 

În timpul alegerilor locale, Crețu a revenit asupra deciziei sale și a anunțat că va prelua acastă cheltuială în sarcina bugetului local.

Asociația Bistria Civică a adunat semnături pentru susținerea acetui proiect și acum culeg laurii, iar Chereji poate poza în inițiatorul acestui proiect. Disputa a apărut strict pe orgolii, deoarece primrul Crețu s-a încăpățânat pur și simplu în a ascuta orice argumente pentru finanțarea acestei cheltuieli.

La dezbaterea de joi va avea loc o rectificare de buget, iar 200.000 de lei vor fi direcționați pentru asigurarea serviciilor de pază în școlile din Bistrița.
Caricatură

Ziar de Bistrita