Ultimele noutati

Lumea NU a uitat! Radu Moldovan a promis o Polivalentă ultra-modernă de 1 milion de euro, pe vremea lui Ponta și Gabi Szabo. Sala e la fel ca-n comunism, doar că directorul Florian a pus scaune albastre!

Radu Moldovan își trage caimacul unei noi investiții: scaunele noi din Sala Polivalentă! Investiția aparține de drept directorului Constantin Florian și a fost realizată din veniturile Direcției de Sport cu 160.000 de lei. În plus, s-au efectuat lucrări suplimentare în valoare de 30.000 de lei, care urmează a fi decontate ulterior.

Sală modernă la Bistrița? Un basm. Gabi Szabo s-a dus, Ponta la fel și Polivalenta rămâne în haine vechi

Modernizarea Sălii Polivalente ar costa aproximativ 1 milion de euro și ar implica o creștere a numărului de scaune de la 1.000 la 1.500 și o extindere a clădirii.

pLa finalul anului 2014, vizita lui Gabi Szabo pe atunci ministru al Sportului s-a lăsat cu promisiuni deșarte, iar președintele Consiliului Județean a afirmat că în 2 ani va moderniza Sala Polivalentă.

P.S.D avea Guvernul și un Ministru al Sporturilor, pe Gabi Szabo. Teoretic, urma un studiu de fezabilitate și Compania de Investiții putea garanta o sală modernă pentru Bistrița. Lucrările urmau a începe în 2015.

 

 

O fițuică-lipsă a spulberat promisiunea de 1 milion de euro a lui Moldovan

Lipsa unui document a făcut ca Polivalenta din Bistrița să NU poată fi preluată. Pentru modernizare era nevoie de o modificare în extrasul de Carte Funciară pentru teren, prin care Direcția trebuia să dețină drept de administrare, NU drept de folosință. Modificarea putea fi făcută doar de pixul lui Ponta, prin Ordonanță de Guvern și ulterior Compania de Investiții putea prelua obiectivul. Cum acest lucru NU s-a întâmplat, totul a rămas la faza de poveste electorală.

Florian rămâne rezervat și vrea Polivalentă cârpită pe bucăți

Directorul Direcției Județene de Sport a explicat pe larg situația Sălii Polivalente din Bistrița. Despre modernizări de fițe, Florian ar prefera să colaboreze pe pe plan local.

fe“Am reușit să înlocuim total scaunele Sălii Polivalente, din banii care i-aveam pe bugetul propriu al Direcției. Odată creat frontul de lucru, au apărut lucrări suplimentare de aproximativ 30.000 de lei pe care le-am realizat și sper să le decontăm cât mai repede.  La partea cu modernizarea din temelii, eu am rămas rezervat… era vorba de o modificare în Cartea Funciară legat de teren, NU de clădire. Acea modificare să putea face numai prin Ordonanță de Urgență. NU s-a făcut, iar între timp Guvernul s-a schimbat… asta e. Oricum, eu am rămas rezervat. O modernizare ar conta, dar sunt multe aspecte de luat în seamă și care ar putea periclita pe termen lung activitatea centrelor de juniori, avem finale ale României la diferite ramuri de activitate pe care le organizăm noi… ar fi greu să intrăm în modernizare… Dacă vom pune parchet și vom face câteva investiții pe sistemul de izolație, încălzire și iluminat cred că am putea avea o Polivalentă la standarde ridicate„ susține Florian, șeful DJST BN.

Parchet de 100.000 de euro la Sala Polivalentă din Bistrița? Poate, din vară

Înlocuirea suprafeței de joc a Sălii Polivalente este următoarea investiție a Direcției Județene de Sport. Cei 510.000 de lei promiși vor putea fi alocați abia după aprobarea bugetului Ministerului, pe 2016. Se va folosi parchet din stejar canadian și astfel suprafața va putea fi acreditată de organismele abilitate. Investiții obligatorii ar mai fi pe partea de izolație termică, instalații termice și iluminat, în perspectiva unei promovări a echipei de handbal-feminin.

În 2010, firma prefectului Cristian Florian a topit 350.000 de lei pe o spoială la Polivalenta din Bistrița

r01În anul 2010, Sala Polivalentă a suferit mici retușuri: s-au revopsit scaunele, instalația de încălzire, s-a completat instalația de iluminat și s-a rașchetat parchetul și a fost înlocuit pe alocuri.

SC FASC SRL, firma familiei lui Cristian Florian, pe atunci prefect a efectuat aceste lucrări de modernizare, care au ținut doar câțiva ani (scaunele și suprafața de joc vor fi înlocuite total, sistemul de ilumiant va fi completat, iar instalația de încălzire are nevoie de suplimentări).

 

 

 

 

Bani europeni pentru modernizare? Numai dacă Primăria sau Consiliul Județean preiau mastodontul

y6Singura șansă pentru modernizarea de 1 milion de euro a Sălii Polivalente este varianta unei preluări în administrare de către Primăria Bistrița sau de către Consiliul Județean, entități care ar putea găsi resurse de finanțare pe fonduri europene.

Chiar și-așa, varinata unei modenizări din temelii e destul de complicată, deoarece ar putea afecta activitatea loturilor de gimnastică și haltere și a sportivilor cazați în spațiile-anexe ale Sălii Polivalente. Varianta de finanțare din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții pare imposibil de realizat în contextul politic actual.

 

Radu Moldovan s-a lipit de echipa de handbal și își face imagine din orice poziție

u7Președintele Consiliului Județean a prins o conjunctură favorabilă și speculează entuziasmul din jurul echipei CSM Bistrița, finanțată din fondurile instituției. La unele partide, Radu Moldovan a stat alături de staff-ul tehnic, în văzul tribunelor.

Pe fondul sportului în derivă, a desființării Gloriei Bistrița și a lipsei de viziune a Primăriei Bistrița pe acest sector, Moldovan încearcă o asociere a imaginii sale cu echipa de handbal-fete, chiar dacă a mai blufat o dată cu investiția de 1 milion de euro privind Sala Polivalentă.
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita