Ultimele noutati

La 28 de ani, Robert Sighiartău a fost ales președinte al P.N.L, la doar 2 voturi diferență de Ioan Turc! Urmează validarea “de la centru!”

Robert Sighiartău a fost ales astăzi în funcția de președinte al P.N.L. La alegerile de la Casa Sindicatelor au participat membrii Biroului Politic Județean al P.N.L, forum din care fac parte deputații, senatorii primari, consilieri locali, consilieri județeni, șefi ai organizațiilor de Tineret și de Femei.

Cei doi co-președinți Stelian Dolha și Cristian Florian au plătit cu funcția rezultatul slab de la locale și NU s-au mai aflat pe lista propusă de la centru, de Biroul Politic Național, unde în schimb s-au regăsit Turc și Sighiartău.

Șeful de la Registrul Comerțului, Ioan Turc a încercat o revenire în plan politic și a fost aproape de a obține funcția de președinte. Turc a obținut 29 de voturi, la doar două voturi distanță de funcția râvnită, pe care a fost preferat Robert Sighiartău cu 31 de voturi.

 

 

Comunicat oficial:

”Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud întrunit statutar în ședință astăzi, 1 iulie a.c., a decis prin vot ca propunerea înaintată către Biroul Politic Național al PNL pentru funcția de președinte interimar al filialei să fie domnul Robert-Ionatan Sighiartău”.

 

Sighiartău este la al II-lea mandat de consilier județean, iar acum un an, acesta a fost propus de Ioan Oltean în funcția de președinte “la tineret.”

La acea vreme, Sighiartău a fost ales în lipsă și acesta a fost un prim-semnal prin care Ioan Oltean și-a arătat încrederea în tânărul penticostal.  Robert deține reprezentanța Toyota din Bistrița și este un membru important al comunității neo-protestante.

 

 

 

 

După retragerea sa de a șefia partidului, Ioan Oltean l-a propus pe Eugen Curteanu pentru funcția de președinte, iar ulterior filiala a fost condusă de senatorul Cristian Florian. Acum, la 28 de ani, Sighiartău intră în prima scenă a politicii, într-un moment greu al partidului iar alegerile din toamnă se anunță dificile.

Robert Sighiartău devine președinte unic abia după ce va fi validat de Biroul Permanent Naţional al P.N.L.

 

Citește și:
Robert Sighiartău preia șefia tinerilor din PNL – “aripa Oltean”. Alexandra Mikle a demisionat!
http://www.ziardebistrita.ro/robert-sighiartau-preia-sefia-tinerilor-din-aripa-oltean-alexandra-mikle-a-demisionat/
Caricatură

Ziar de Bistrita