Crețu vrea la Bistrița un Târg Mare, dar cu formații mici-mici pe Pietonal și cu „mici” și bere la Viișoara! Vezi cine cântă de Zilele Bistriței!

În acest an, Zilele Municipiului vor începe miercuri și se vor termina duminică, dar pe viitor Crețu vrea să extindă aceste manifestații  la minim o săptămână. Zilele Municipiului Bistrița își schimbă denumirea în Târgul Mare al Bistriței și în acest an se desfășoară în perioada 24-28 august, de miercuri până duminică.

Iată formațiile care au semnat contracte cu Primăria Bistrița pentru acest eveniment:

 

Amadeus, Cobzality – miercuri 24 august

Amadeus

COBZALITY_b4fb671450

 

 

 

 

 

 

 

Sore și Connect-R – sâmbătă 27 august

 

sore-cand-vremea-e-rea-webconnectr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Bălan și Faydee – duminică 28 august

 

download

f44692ff5396eaf5a705634b024e685ccefb98b9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crețu se inspiră din istorie. De-aia avem struți și petreceri de o săptămână la Bistrița

 

 

s3Regele Ludovic de Anjou a acordat Bistriței la 1352 dreptul de a ține „tîrgul cel mare” de Sf. Bartolomeu, organizat timp 15 zile în luna august, în jurul bisericii din Piața Centrală. Burgul era declarat „oraș liber regal”, un statut ce îi conferea autonomie economică, juridică și politică, inclusiv dreptul de a avea un blazon. Stema veche a Bistriței cuprinde un cap de struț încoronat cu potcoavă în cioc – simbol al comerțului și coiful regal al regelui Ludovic de Anjou, cu scutul regatului și al casei de Anjou.

295.000 lei s-au alocat din bugetul local pentru Zilele Municipiului Bistrița, ediția 2016.

Ovidiu Crețu susține că această manifestație se autofinanțează din taxele percepute comercianților pe durata evenimentului. Concertele se vor desfășura pe Pietonal, iar celelalte evenimente folclorice programate vor avea loc la Viișoara. Tot în Heidenfled se vor amplasa tarabele comercianților invitați cu această ocazie.

2 comments

  1. Pt. taranii fitosi din Bitrita is pe buni ceterasii estia.

  2. Titlul piesei interpretate de Dida Dragan „Greu se mai fac oamenii, oameni” pe versurile si muzica lui Al. Mandy, este cea mai buna caracterizare a primarului Cretu. Dupa atatea schimbari aiuritoare facute in ultimii ani, iata ca de anul trecut, Zilele orasului au suferit din nou o schimbare de data si denumire, devenind ”Târgul Mare al Bistriței”. Anul trecut s-au tinut trei zile pentru ca anul acesta durata sa fie maritala 5 zile. Nimic nou sub soare. Dupa cum se stie, in anul la 1353 orasul Bistrita a primit din partea regelui ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a organiza anual in luna august targul de 15 zile cunoscut in partea locului sub numele de BULGIUL si care s-a tinut aproape fara intrerupere pana prin anii 1970. Tocmai de aceea ar merita sa fie reluata traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august , evident adaptat zilelor noastre. Un astfel de targ ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras care si asa nu se bucura de prea multe evenimente. Sa nu uitam ca Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej. Daca s-ar relua aceasta traditie, organizarea BULGIULUI s-ar putea face in locatia Oborului de la Viisoara, incepand cu 15 august, in care accentul sa fie pus pe functiunea de „Targ” iar impreuna cu camera de comert si cu directia agricola, ar putea sa se initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate. Ar fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de un grad de ocupare mai consistent. Fara indoiala si Cultura Bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale, dar si a unui targ de carte in Piata Mica din Bistrita. Pana si denumirea alambicata de „Târgul Mare al Bistriței” ar putea reveni la numele de „BULGIUL”, cunoscut odata ca un brand al orasului.