Ultimele noutati

VIDEO: Te-apucă GROAZA! Vezi cum arată un apartament EXPLODAT din Decebal! Dovada clară că locatarii au scăpat ca prin MINUNE!

20 de apartamente din blocul de pe Arțarilor sunt distruse complet în urma exploziei de acum câteva zile. Un filmuleț realizat de proprietarii unui imobil arată starea în care se află apartamentul. Doar o minunea făcut ca locatarii să scape cu viață în urma deflagrației care a afectat structura de rezistență.

 

Explozia a avut loc în 19 octombrie,  la etajul III în urma unei acumulări de gaze, după ce un tânăr de 24 de ani a pornit o butelie care a explodat. Acesta seaflă internat la Cluj, cu arsuri pe 80% din corp. În urma acestui incident au mai fost rănite alte 8 persoane.

Explozia a afectat grav 40 de apartamente din blocul respectiv şi alte 25 dintr-un bloc vecin. 100 de persoane au fost evacuate.

Situația ACTUALĂ, în urma verificărilor la blocul în care a avut loc explozia:

– 20 de apartamente sunt SIGURE

– 20 de apartamente sunt evacuate și NU pot fi locuite! Proprietarilor le este interzis accesul, deoarece există riscul de prăbușire a pereților sau a planșeului.

 

s14

s6

 

 

 

 

 

s5-d

s13

s44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei care NU pot locui se pot caza la Centrul de cazare temporară al municipiului, însă majoritatea au ales să doarmă la prieteni sau la rude. Apartamentele NU aveau asigurare și autoritățile locale și județene caută variante pentru reparații de urgență.

După finalizarea expertizei în ce privește lucrările de urgență ce se impun, se vor căuta variante de finanțare pentru reparații. Primăria poate aloca bani în acest sens, la fel cum o poate face Guvernul României. În momentul de față, Serviciului Protecție Civilă Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița acționează pentru îndepărtarea rămășițelor și curățarea întregii zone.

 

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita