Ultimele noutati

VIDEO: Tinerii ortodocși în procesiune pe străzile Bistriței, alături de Mitropolitul Andrei!

i4 - Copy

La întâlnirea Tinerilor Ortodocși participă peste 1.000 de persoane din întrega Mitropolie și pentru prima dată, Bistrița este gazda unui eveniment de asemenea amploare care se desfășoară timp de 2 zile. Sâmbătă dimineața a avut loc deschiderea acestui eveniment, după care tinerii au participat la conferința susținută la Sala Polivalentă de părintele Nicula, iar seara a avut loc un marș pe străzile Bistriței.

“Procesiunea Bucuriei” s-a desfășurat pe traseul: Biserica Sfânta Ana – Independenței – Republicii – Biserica de la Coroana.

Alături de credincioși au fost prezenți și liderii politici ai momentului: președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Daniel Suciu, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica. Pe tot traseul, tinerii au cântat imnuri ortodoxe, iar intrarea mulțimii în Piața Centrală a avut loc pe versurile imnului național, “Deșteaptă-te Române!”

i3

i6

 

 

 

 

 

i7

i9

 

 

 

 

 

Pe scena amanejată în fața Protopopiatului s-a oficiat Slujba de Vecernie, iar tinerii din întreaga Mitropolie au participat la rugăciunile de mulțumire. Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Iustin Sigheteanul,  Episcop al Maramureșului și Sătmarului care le-a vorbit celor prezenți despre Pilda Tânărului Bogat.

i12

i10

 

 

 

 

 

y1

i31

 

 

 

 

 

 

Duminică, soborul de preoți va oficia Sfânta Liturghie la Biserica “de la Coroana”, iar între orele 15 – 17 vor avea loc mai multe concerte care vor încheia seria de evenimente. Vor cânta la Sala Polivalentă: trupa Big City, Grupul Valeria Peter Predescu, Florin Săsărman și Ducu Bertzi.

 

 

CLICK pentru mai multe fotografii
Caricatură

Ne gasiti pe: