Varianta lui Țintean pentru deșeurile din județ: SĂ FIE ARSE! Vicele Consiliului Județean e pe lângă subiect și a fost băgat la înaintare. Pugna era la nuntă și Radu Moldovan în concediu !

Ioan Țintean a sosit la protestul organizat de locuitorii din Tărpiu, ca reprezentant al Consiliului Județean. Fostul prefect s-a bâlbâit pe tema deșeurilor și a sugerat o soluție de criză:

– amplasarea unor incineratoare care să ardă gunoaiele, înainte ca acestea să ajungă în rampă.
Varianta lui Țintean pică din START deoarece ar pune în pericol întreg proiectul care se axează pe colectare selectivă, NU pe incinerare.

„Ne-am dori  un incinerator, care se poate pune oricând. Treaba e să găsim pe cineva care să proceseze, dar nimeni NU vine la cantitatea de gunoaie din Bistrița-Năsăud din județ!

S-a constat că au fost scăpări, au fost accidente, dar v-am spus: nimeni nu este perfect încă de la început. Noi NU avem eperiența celor din Austria de unde vine dl Dănuț, organizatorul. Am crezut și noi și dânsul și cetățenii din Dumitra că din primul minut va fi farmacie. Ei, uite că NU e așa! În 2 săptmâni se dă drumul la licitația pentru cumpărarea celor două vane și NU va mai fi problema de levigat în plus care să preseze pe depozit. În ce privește monitorizarea, vom fi mult mai drastici.”  a declarat Ioan Țintean.

Un proiect similar (cu arzător) se dorește a fi implementat la Cluj și deja a stârnit reacții din partea opiniei publice.

 

De altfel, procesul de incinderare este considerat extrem de nociv pentru mediul înconjurător.
Incinerarea deşeurilor reprezintă o practică larg întâlnită în ţările dezvoltate, folosite de mai multe municipalităţi pentru a încerca să producă electricitate, apă caldă sau pentru încălzirea clădirilor fiind una dintre cele mai poluante tehnologii de gestionare a deşeurilor, scăpată de cele mai multe ori de sub control cu depăşirea de sute şi mii de ori a limitelor de poluare permise de lege.

 

 

Standardele de mediu ale UE presupun valori limită pentru emisiile provenite de la instalaţiile de incinerare şi co-incinerare şi, de asemenea, impun praguri de eficienţă energetică. Politicile de mediu UE urmăresc însă reciclarea şi recuperarea cât mai bună a deşeurilor, şi nu incinerarea lor, astfel încât acestea să reprezinte o materie primă pentru producerea de noi produse.

 

zzz

xz

 

 

 

 

 

 

Țintean a fost băgat la înaintare! Sandu Pugna s-a dus la nuntă și Radu Moldovan în concediu!

Ioan Țintean a ajuns în fața protestatarilor deși NU stăpânea subiectul, dar conform fișei-postului este răspunzător de chestiunile ce privesc mediul înconjurător. Sandu Pugn era plecat la nuntă în Maramureș și a postat poze pe facebook, iar Radu Moldovan se află în concediu de mai bine de o săptămână, în Turcia și în consecință NU a luat niciun fel de poziție pe criza deșeurilor.

Moldovan este președintele Consiliului Județean, președintele A.D.I, președintele P.S.D, partid care are majoritatea în Adunarea Generală a A.D.I. Practic are o serie de pârghii de control asupra situației privind managementul deșeurilor, situație care a degenerat și care este dirijată abil către domnia sa, chiar de către colaboratorii săi de la VITALIA.

 

xq

 

 

 

 

 

 

 

Ioan Țintean, vicepreședinte al Consliului Județean din partea ALDE a considerat că o parte din ecologiștii prezenți deturnează politic acest scandal. Țintean a venit la miting și a recunoscut că el e de câteva luni la Consiliul Județean, în consecință NU prea stăpânește subiectul.

 

 

 

 

 

Țintean a asigurat că în această toamnă se vor face investițiile necesare, respectiv cumpărarea unor vane (robineți) care ar ține sub control levigatul și a unei stații de sortare și de tratare mecano-biologică (TMB).

După 3 ani, cei care au inaugurat depozitul se fofilează și caută soluții de criză! Asta în condițiile în care celula este aproape plină deoarece NU s-a depozitat selectiv ș tehnologia NU a fost respectată.

 

 

 

 

 

Depozitul de la Tărpiu NU este gestionat corespunzător și sunt GRAVE abateri de la proiect: NU se produce compost, levigatul ar trebui folosit ca îngrășământ, NU se respectă tehnologia impusă, de acoperire cu straturi de pământ (“în pături”) a deșeurilor.  Liviu Tănase, purtătorul de cuvânt al VITALIEI recunoaște că doar în procent de 60 la sută este respectată tehnologia de depozitare selectivă.

Chestiunea deșeurilor este extrem de gravă și afectează un întreg județ, FIX în preajma pre-campaniei pentru alegerile parlamentare.

 

Citiți și:

 

Și-o trag între ei! Tănase “șopârla Vitaliei” a DIRECȚIONAT scandalul de la Tărpiu! S-a anunțat un miting de amploare la Consiliul Județean, după ce vine Radu Moldovan din concediu!

http://www.ziardebistrita.ro/si-o-trag-intre-ei/

 

3 comments

  1. Tintean nu stie ce vorbeste si a fost de umplutura

  2. sursa: http://www.portalbn.ro/cj/Pagini/Conducereinstitutie.aspx

    Una din atributiile Vicepresedintelui CJ Ioan Tintean : PROTECTIA SI REFACEREA MEDIULUI.

    Specialistii care lupta pentru aceasta cauza („zero deseuri”) si care au sustinut demersul cetatenilor de la Tarpiu, fiind prezenti acolo, v-au indignat, iar „sătenii nu au decât să suporte poluarea”. Ati mai fost in mijlocul lor, ati cunoscut problemele reale cu care se confrunta de 2 ani de zile? Si da, „ieri curgea apă foarte curată” si stiti de ce ? pentru ca, cu o seara inainte de protest, acel canal a fost spalat de urma de levigat. Trebuia sa mergeti cu 2 sau 3 saptamani inainte, sa suportati si Dvs. mirosul levigatului incalzit de soare . . . Poate va faceti si o pensiune …cu incinerator sau „o groapa de incinerare” in zona.

  3. Luati exemplul frantei ce mai atita balamuc nu aveti reportaje ,filmulete cu selectarea gunoaelor ? Angajati oameni pentru selectare ,merge ca pe banda