Ioan Peteleu iese la ATAC pe votul reluat la comanda lui Crețu: „Este ILEGAL!”

Consilierii locali au adoptat în cadrul ședinței convocate de îndată două proiecte aflate pe ordinea de zi: taxa de salubritate și contractul cu firma Supercom.

În premieră, votul pentru contractul cu Supercom a fost reluat, după ce în primă fază a picat și a întrunit 12 voturi din 14 necesare. La reluarea procedurii, contractul cu Supercom a trecut cu voturile liberalilor Florin Chereji, Mărioara Seica și Filip Moisil. Consilierul local Ioan Peteleu NU a votat. La fel a făcut-o și Marius Pașca (P.S.D), deoarece în caz contrar s-ar fi aflat în conflict de interese, el fiind angajat al companiei Supercom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Peteleu consideră că la ședința ordinară s-a încălcat LEGEA și a transmis o scrisoare deschisă prin care critică modul în care administrația Crețu acționează:

Hotărârea privind atribuirea și încheierea Contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare în favoarea Supercom, NELEGALĂ!

„În ședința de îndată a Consiliului Local al municipiului Bistrița de astăzi, 1 septembrie 2016, a fost supus dezbaterii și aprobării Proiectul de hotărâre privind atribuirea și încheierea Contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare respectiv “Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița- Năsăud.

 

 

Dacă citești acel contract îți dai seama foarte repede că de fapt, Autoritatea Contractantă, tot ADI Deșeuri, are o grămadă de drepturi care de fapt ar trebui să fie obligații, și anume: elaborarea şi aprobarea de strategii proprii în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării Serviciului, informarea periodică a utilizatorilor asupra stării serviciului de utilităţi publice, monitorizarea şi controlul modului de respectare a obligaţiilor şi responsabilităţilor asumate de Operator prin contract, verificarea îndeplinirii cerinţelor de performanţă şi calitate a activităţilor realizate de Operator etc.

Dacă aceste drepturi erau obligații ale ADI Deșeuri, nu se ajungea la asemenea situații ca și cea în care se află municipiul Bistrița și județul Bistrița-Năsăud și se puteau lua măsuri de corectare și gestionare a situațiilor critice.

v1

v2

 

 

 

 

 

 

 

În urma votului, rumoare în sală. Proiectul a întrunit doar 12 voturi pentru din necesarul de 14 voturi pentru a fi adoptat. Ce să vezi însă? Găselnița găselințelor! Se reia votul. Adică se încalcă legea care spune clar că “Proiectele de hotărâri sau propunerile respinse de consiliu nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședinte” (Art.54 din ORDONANTA nr.35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale).

Dacă ședința era condusă de un consilier la primul mandat poate mai era de înțeles dar a fost condusă de însăși doamna consilier Camelia Tabără care este la cel de-al patrulea mandat de consilier local și care ar trebui să cunoască foarte bine Regulamentul consiliului local și nu doar să asculte indicațiile nelegale ale primarului Crețu.

 

 

 

 

 

 

Ca urmare, hotărârea adoptată azi este nelegală și sesisez public Instituția Prefectului să solicite Consiliului Local al municipiului Bistrița, revocarea hotărârii sau să atace în contencios administrativ această hotărâre.

Ioan PETELEU
Consilier PNL