Vrăjeală de Buftea! Crețu a bifat un chestionar și a ieșit cel mai tare din parcarea goală! Explicații penibile despre cum a înfrânt, în timp ce orașul se pustiește !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primarul Ovidiu Crețu a susținut o conferință de presă în care a justificat diploma A4 care îl atestă ca fiind cel mai bun primar din țară. Este un titlu cu scop precis și mesaj simplu. Nicu Moldovan defilează de mai mulți ani cu acest titlu îndoielnic, acordat de un juriu al unei firme private, care premiază primari pe criterii și reguli încropite de ei.

 

 

 

 

 

 

 

În mod surprinzător, județul a fost recompensat cu 2 astfel de titluri, fix înainte de campania electorală: Ovidiu Crețu – „Primarul anului în România” și Nicu Moldovan „Cel mai bun primar de oraş din România”.

Distincțiile au fost acordate într-un cadru suspect de restrâns, de o revistă condusă de un P.S.D-ist și titlul este folosit ca material de propagandă. În fapt, Primăria Bistrița a bifat câteva căsuțe cu proiecte implementate încă de-acum 8 ani, într-o interpretare subiectivă.

 

Ce zice Crețu despre premiul său:

 

 

 

 – Reporter:  se acordă din 4 în 4 ani, pentru că ați prezentat proiecte din primul mandat?

– Crețu: regulamentul permite acest lucru!

 – Reporter: anul trecut s-a dat acest premiu?

– Crețu: anul trecut, acest premiu l-a luat doamna Mariana Gâju, primărița din Cumpăna, acum 2 ani l-a luat Falcă, primarul Aradului, acum 3 ani domnul Stavarache de la Bacău.

 – Reporter: Teoretic, puteți participa și la anul cu aceleași obiective?

– Crețu: teoretic, da … dar cred că Bistrița va putea candida peste 4 ani, când alte proiecte vor fi materializate… pentru că să te duci cu acelaș lucruri, nu dă bine!

 – Reporter: A existat locul 2?

– Crețu: NU, în prima seară s-au dat premiile mari și a doua seară, premiile pe secțiuni… NU au dat decât premiile pentru primarul anului și apoi pe cele 3 secțiuni: oraș, municipiu și comună.

 – Reporter: Din juriu au făcut parte specialiști?

– Crețu: Jurizarea a fost făcută de oameni convocați de APR și inclusiv reprezentanți ai Societății Americane pentru Politici Publice, cu care revista are o colaborare, dar sunt oameni care sunt neutri!
 – Reporter: Primăria Bistrița a dat vreo cotizație pentru a participa la concursul ăsta?

– Crețu: Categoric, nu! NU ni s-a cerut niciun ban pentru participare, nici măcar pentru masa care a fost oferită cu ocazia galei.

 

Iată punctual, cum vede administrația Crețu succesul ultimelor 2 mandate și ce căsuțe a bifat din chestionarul câștigător:

– GESTIONARE ANIMALE FĂRĂ STĂPÂN – Crețu NU a rezolvat această problemă și ne reamintim că le-a dat drumul pe străzi acum 5 ani, spunând că și câinii fac parte din mediu. De fapt, două ONG-uri se ocupă de adopțiile internaționale.
– CERȘETORI – adăpostul de pe Caragiale, dar fenomenul NU este controlat
e– CULTURĂ – evenimentele lui Dorel Cosma au fost prezentate ca evenimente naționale și internaționale.
– ECUMENISM – declarația de la Bistrița, o foaie fără valoare semnată de câțiva ierarhi
– DEȘEURI – a amintit de groapa ecologică de la Zăvoaie, proiect al Consiliului Județean. Primăria NU a reușit să transporte deșeurile de pe malul apei în ultimii 4 ani.
– ECOLOGIE la PRIMĂRIE: se folosește hârtia scrisă pe o parte, din motive de economie, iar copierea se face față-verso, NU numai pe o pagină.
– REȚELE – Primăria NU are atribuții pe rețele, ci este de competența Aquabis. A bifat rețelele de utilități la cele 2 obiective-falimentare: Wonderland și Bistrița Sud.

 

 

 

– STRĂZI MODERNIZATE –  Deși afirmă că are o medie de 10 străzi pe an, de fapt Crețu a asfaltat 30 de străzi în 8 ani, adică mai puțin de 4 străzi pe an.
– LOCUINȚE: – nicio locuință A.N.L în cele 2 mandate. În schimb a împărțit 320 de locuințe sociale.
– SERVICII SOCIALE: – centrul de boschetari de pe Dornei, proiect din primul său mandat, cantina socială ( proiect cu care se laudă, dar NU aparține Primăriei, ci Bisericii Ortodoxe), unitate mobilă pentru romi, oficiu pentru consilierea romilor , serviciul de Pompieri Voluntari, unde P.S.D-iștii au priit funcții de conducere
– SIGURANȚA CETĂȚENILOR: s-au pus camere de supraveghere în zona centrală, dar în centrul orașului s-a petrecut o crimă în plină zi, când o fată a fost înjunghiată de un boschetar ce căuta în containere, trecerile de nivel cu cale ferată NU sunt semnalizate iar 5 tineri care treceau calea ferată în zona blocurilor sociale au murit acum câteva luni. De asemenea, trecerile de pietoni sunt slab iluminate și din această cauză au avut loc mai multe accidente în care au fost implicați pietoni.
Extinderea iluminatului public a dus la scăderea infracționității. Zona peste linie și zonele noi de locuințe NU sunt iluminate.
c1– CREAREA de spații de agrement: Primăria NU a realizat nici măcar o singură bază de agrement în 8 ani: ștrandul Codrișor va fi gata în 2018, pârtia de ski cheltuie bani din bancă. În Pădurea Schulerwald s-au creat 2 terenuri de sintetic. Atât. Parcul Casa Albă modernizat în primul mandat și Parcul Adolescenților din zona Podul Ghinzii ( o reabilitare).
– MANIFESTĂRI CULTURALE : Activitățile gen Cântarea României, promovate de Dorel Cosma, managerul-pensionar care a primit încă un mandat de 4 ani. Zilele Liviu Rebreanu, Nunta Zamfirei, Târgul de Crăciun.
– ONORAREA PERSONALITĂȚILOR LOCALE: Titlul de cetățean de onoare este dus în derizoriu în unele cazuri și s-a acordat strict pe criterii de tovărășie cu factorii de decizie din Primăria Bistrița. În mandatele lui Crețu, au primit acest titlu: Viorel Baciu, Hans Georg Franchy, Manfred Dachner, Cristian – Petru Filip, Cornelia Ardelean Archiudean, Dorin Radu Stoian, Horst Gobbel, Marcel Lupşe, Ioan Repede, Alexandru Cristian Milos, Nicolae Zăpârţan, Rares Buhai.
– FINANȚĂRI EXTERNE: 50 de milioane de euro în 8 ani. Calitatea principalelor obiective este îndoilenică (Pasajele), unele proiecte sunt falimentare deocamdată (Bistrița Sud), iar unele proiecte sunt cu impact zero: Promovarea Turistică a Cetății Bistrița, Reabilitarea Centrului CETIN, Centrul de Informare Europe Direct.
– ATRAGEREA de INVESTIȚII: Primarul a enumerat o serie de investiții private: Leoni, RAAL, Rombat – Primăria a oferit scutiri de la impozitarea clădirilor, conform legislației în vigare. Crețu a punctat și la acest aspect, deși e irelevant pentru fișa postului său.
– Încurajarea și sprijinirea întreprinzătorilor locali:
f555– pistă de avioane pentru patronul Eurocompozite și Parcul Industrial Bistrța Sud, o investiție care a cheltuit 3 milioane de euro, bani luați din bancă și care încă NU produce.
– SPRIJINIREA ONG-urilor
Din finanțări nerambursabile, Primăria Bistrița susține o serie de ONG-uri-fantomă. Reaminti că la ora actuală, sportul este inexistent în Bistrița și NU există un plan pe termen lung, în acest sens.
– Administrator public: Crețu a bifat și această căsuță, deși a concentrat puterea în mâna sa și a pus pe această funcție un funcționar ieșit la pensie, iar funcția a rămas vacantă după decesul acestuia.

cretu bistritaLa capitolul transparență decizională, primarul susține că se consultă cu cetățenii la deciziile importante și a amintit și de referndumul pentru centura de Sud, pe care l-a interpretat ca fiind validat, deși a întrunit o prezență la vot de doar… 13.46%. Cu toate astea, primarul a interpretat că majoritatea VREA centură de sud și a văzut doar decizia celor 6.124 de susținători ai unui referendum INVALID. De aceea, în continuare primarul militează pentru o centură de sud pe Codrișor. Din aceste ambiguități de date amestecate, un juriu oarecare a decis că Bistrița are cel mai bun primar din România! Diploma A4 oferită în acest sens atestă acest lucru, iar Crețu defilează prin cartiere și susține că are girul specialiștilor în administrație.

3 comments

  1. Cretu e cel mai bun primar, degeaba va tot chinuiti sa il murdariti. Terminati!!!

  2. Miniciuni ordinare. Daca mergeti pe strazi vedeti care e valoarea acestui primar

  3. O stampila, un antet, o semnatura oficiala ceva original…exista pe „diploma” ?
    Se poate extrage de la orice tonomat ?
    Si daca da, se incaseaza comision la retragere ?