Măririle salariale din Primări Bistrița ne costă în PLUS 1.4 milioane de euro pe an! Crețu: „Eu cred că un angajat care este plătit-bine are o conștiință a sarcinilor, superioară unuia care e prost plătit!” Despre atitudine, primarul le ține parte: „nu poți să-l înjuri pe un funcționar, să aștepți să-ți zâmbească!”

Primarul Bistriței a susținut o conferință de presă în care a explicat că actualele creșteri salariale au un impact mic asupra bugetului local.

LISTA cu salariile din Primăria Bistrița! NU există salariu sub 3.000 de lei pentru funcționarii cu facultate! 

Primarul va avea cel mai mare salariu brut, de 13.050 de lei, după care urmează salariile celor 2 viceprimari. Administratorul public va încasa 11.310 lei, secretarul și arhitectul vor lua aproximativ 10.000 de lei.

Angajații cu funcții de conducere vor avea venituri cuprinse între 7.800 de lei(șef-birou) și 10.150 lei (director executiv).

Juriștii: între 2.600 (debutanții) și 5.075 lei.(consilierii superiori)

Polițiștii locali: 2.300 de lei (cei cu studii medii) și 5.075 lei (cei cu studii superioare).

Munictorii necalificați ai DSP-ului  vor încasa 1.755 de lei (muncitor simplu) și 3.625 de lei (maistru șef-formație).

În afara debutanților, ABSOLUT toți funcționarii cu facultate vor avea salarii care depășesc 3.000 de lei.

Tote aceste venituri sunt BRUTE!

Despre SPORURI și PRIME!

– Crețu: „Nu avem, așteptăm pentru anul viitor să vedem ce vor însemna instrucțiunile care vor apărea, de aplicare, care vor apărea prin Ordin de Ministru să vedem daacă se discută sau nu se mai disută de sporuri sau de celelalte. Deocamdată nu sunt: nici sporuri, nici celelalte!

Crește eficiența în Primăria Bistrița odată cu majorările salariale?

Crețu: – „Eu cred că un angajat care este plătit bine are o conștiință a sarcinelor superioară unuia care e prost plătit. Cred chestiunea asta și m-am străduit și aci și în mediul privat unde am lucrat, ca cei cu care am lucrat să fie plătiți onest să fie plătiți bine. Astfel încât să le poți și cere! Acuma, referitor la comportament, la celelalate lucruri, sigur că acolo unde am avut sesizări clare am luat măsuri, pe povești NU iau măsuri. Cert este că, constantând din audiențele pe care le susțin de 9 ani, respectul trebuie să fie reciproc…nu poți aștepta să-l înjuri pe un funcționar, să aștepți să-ți zâmbească! Adică, comportamentul trebuie să fie de respect reciproc!”

Înainte de majorări, bugetul municipiului pe 2017 a fost fundamentat la 287.183.000 de lei. Cheltuieli de personal din primărie: 45.406.000 lei adică 15.81 la sută din totalul bugetului. La rectificare, bugetul a crescut cu 7.619.000 lei, pe urma unor contracte de finanțare pentru Biserica Evanghelică și reabilitarea blocuri, care automat au dus la creșterea bugetului! Bugetul rectificat 294.802.000 lei!

Majorările SALARIALE din Primărie înseamnă 114.000 de euro pe lună, bani luați de la INVESTIȚII! Pe an plătim cu 1.4 milioane de euro mai mult pe leafa angjaților din administrația locală!  

Demonstrație simplă: în urma Hotărârii de Consiliu Local privind majorările, Primăria Bistrița a suplimentat salariile pe ultimele 5 luni cu 2.589.000 de lei, repectiv cu 517.800 de lei (114.000 de euro) pe lună. La 12 luni ar însemna o suplimentare cu 6.213.000 de lei a fondului de salarii adică 1.4 milioane de euro în plus/an pentru salarii.

Pentru salariile angajaților în 2017, Crețu ia 500.000 de de la investiții, capitol care a crescut datorită fondurilor nerambursabile prinse în ultima lună! 

Chiar dacă ia bani de pe investiții pentru a susține salariile majorate, primarul Crețu repetă-ntr-una că bugetul Bistriței pe investiții a crescut cu apoximativ 18 milioane de euro prin proiectele din fonduri nerambursabile (europene și guvernamentale), respectiv Biserica Evanghelică, utilități în Wonderland, Liceul Tudor Jarda și Colegiul Rebreanu. Din aceste considerente, impactul pe buget este considerat de primar a fi unul insignifiant.

Despre coeficienții care au dus la majorările salariale, Crețu zice: „ține de arta negocierii „

– Reporter:  pe baza căror criterii s-a negociat?

– Ovidiu Crețu: „negocierea e un proces complicat, ține de arta negocierii, de etapa pe care o are fiecare, sindicatele au cerut maximal, este normal dar tot așa de normal este să se mulțumescă cu o cifră rezonabilă.”

 

Citiți și: 


directorii400

Vezi lista cu salariile din Primărie!!! Directorii au primit vestea cea MARE cu zâmbetul pe buze! Primesc sume cuprinse între 1.500 – 2.000 de euro! Știați că Primăria Bistrța are aprox 1.000 de salariați și e-n TOP la capitolul număr de ANGAJAȚI ?

2 comments

  1. Ar fi nemaipomenit ca mărimea salariului să rezolve problema conștiinței angajaților primăriei. Din păcate nu există legătură între salariu și conștiință. Să afirmi că mărimea salariului pe care ți l-ai aprobat singur este „arta negocierii”, când tu ai negociat cu tine însuți, e sfidare față de contribuabil. În condițiile economice ale municipiului mărirea salariului nu e decât „arta corupției”.

  2. Balan Marius - contribuabil

    Meri primare si spune-o asta la VEVERITA din parc. Auzi colea, cica dupa marire angajatii primariei vor fi mai responsabili ? HAI SICTIR ! Voi nu sunteti capabili HURBANISM + JURIDIC sa cititi niste acte de proprietate si sa rezolvati un caz care dureaza de 10 ani. Este vorba de autorizatia platita de mine pt casa mea construita pe terenul de la TATAL meu, nu capatat cadou cu pile de la Statul corupt. SA VA FIE RUSINE !!!