10 august – miting în Piața Petru Rareș din Bistrița

 -  -  31594


 

Asociația Bistrița Civică organizează sâmbătă, 10 august, în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița un miting de protest, la baza acestuia stând mai multe motive.

Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.Sute de plângeri penale au fost depuse la Parchete, însoțite de clipuri, imagini și chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează”, spun organizatorii acțiunii din data de 10 august 2019.

 

Totodată, Asociația Bistrița Civică mai precizează că se iese în stradă din mai multe motive:

  • ”Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților!
  • Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!
  • Ieșim în Piață să spunem răspicat că nu acceptăm nepotismul nici în județul Bistrița-Năsăud!
  • Cerem președintelui Consiliului județean să anuleze “concursul” pentru ocuparea funcției de Director adjunct la AQUABIS!
  • Cerem depolitizarea instituțiilor publice!”, mai arată organizatorii.

Manifestația va avea loc pe 10 august, începând cu ora 19:00, în Piața Petru Rareș din Bistrița.

3 notes
719 views
bookmark icon

3 thoughts on “10 august – miting în Piața Petru Rareș din Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *