Ioan Turc propune un Cartier al Tinerilor în zona „Cocoș”! Primăria Bistrița va concesiona parcele de teren și va asigura toate utilitățile: apă-canalizare- gaz- curent!

Ioan Turc lansează o propunere interesantă și promite un Cartier de case în zona Cocoș. Primăria Bistrița va asigura rețelele de utilități și va concesiona parcele de teren pentru locuințe private.

O trecere prin Parcul municipal e ocazia perfectă de a mă întâlni cu bistrițeni din toate categoriile socio-profesionale, mereu în căutarea unor spații de relaxare ce se tot restrâng într-un oraș asaltat de construcții fără logică.

Conversația cu un cuplu de tineri a surprins cel mai bine dezamăgirile celor la început de drum. Dornici să își achiziționeze un teren pentru a-și ridica o casă, după luni întregi de căutări, au constatat că alegerea unui amplasament potrivit e aproape imposibilă, deoarece urbanismul Bistriței nu este structurat, ci haotic, cu edificii disonante arhitectural.

De 12 ani, abordarea municipalității în acest segment al dezvoltării citadine a fost de-a dreptul diletantă, fără a fi bazată pe viziunea unor profesioniști în domeniu. Celor cu care am discutat le-am prezentat proiectul meu de extindere a orașului în zona Cocoș, acolo unde Primăria va asigura toate utliitățile și va concesiuna parcele pentru construirea de case, după un plan urbanistic în acord cu toate standardele europene. – a declarat Ioan Turc.

Numai prin adoptarea unor modele de bune practici care și-au dovedit viabilitatea în mari orașe din Ardeal putem și noi să ieșim rapid din fundătura administrativă în care PSD ne-a adus pe toți. – a completat Ioan Turc, candidatul de primar din partea Alianței PNL – USR.