P.N.L va reforma C.C.R! Diana Morar: “Să NU uităm cine e PSD: momentul Ianuarie 2017, OUG 13 și OUG 14!”

 -  -  954


Diana Morar e secretar de stat în Ministerul Justiției și a făcut o analiză privind abuzurile PSD-iștilor, care l-au numit pe Florin Iordache pe funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Diana Morar susține că PNL va reforma Curtea Constituțională, prin modificări legislative importante!

“Curtea Constituțională (CCR) a făcut, din nou, jocul politic al PSD. CCR și-a dat aprobarea pentru menținerea lui Florin Iordache, autorul OUG 13, în fruntea Consiliului Legislativ. CCR a respins sesizarea depusă de PNL împotriva numirii”- susține Dina Morar.

diana morar

Deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ

“PNL a prezentat, în sesizare, argumente solide referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Alegerea Președintelui Consiliului Legislativ, în persoana lui Florin Iordache, s-a realizat prin încălcarea dispozițiilor art.9 alin.2 din Legea nr.73/1993 privind înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ. Acest articol se află sub prezumția de constituționalitate și dispune: „Președintele Consiliului Legislativ și președinții de secții se numesc prin votul majorității deputaților și senatorilor, reuniți în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului(…)”. – arată Dina Morar.

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ, chiar dacă NU a avut voturile necesare, conform legii!

“În contextul în care Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile (majoritatea parlamentarilor prezenți), nu a fost întrunit numărul necesar de voturi prevăzut de lege – 234 de voturi (majoritatea parlamentarilor de pe liste), pentru ca acesta să fie numit preşedinte al Consiliului Legislativ.

Iordache e artizanul OUG 13!

Florin Iordache nu îndeplinește condițiile de bună reputație cerute de lege fiind inițiatorul mai multor proiecte legislative, precum Ordonanța 13, care au generat revoltă publică. Buna reputație este incompatibilă cu orice acțiune care generează revoltă publică. De asemenea este încălcat principiul legalității, art.1 alin.(5) din Constituție.

Al treilea motiv de neconstituționalitate este neîndeplinirea condiției prevăzute de lege care dispune că Președintele Consiliului Legislativ nu poate fi membru al unui partid politic. La dosarul depus la Secretarul General al Camerei Deputaților nu există dovada că Florin Iordache a demisionat din PSD anterior înregistrării candidaturii.” – a postat Diana Morar.

morar diana

PNL va reforma CCR! Doar judecătorii vor putea deveni membrii ai Curții Constituționale!

“După alegerile din 6 decembrie, PNL va reforma CCR, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de decizii cu caracter politic. Deputatul PNL Ovidiu Ioan Sitterli a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege care modifică legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Propunerea legislativă prevede că magistraţii CCR pot fi numiţi doar din rândul judecătorilor, iar candidaturile pot fi respinse dacă nu există avizul CSM sau dacă acesta este negativ.” – susține Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției.

Diana Morar candidează din partea PNL pentru o funcție de deputat de Bistrița – Năsăud.

0 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *