SJU Bistrița se digitalizează: acces la internet în toate secțiile, sistem de pontaj electronic pentru angajați și chestionare online pentru pacienții internați în unitatea medicală

spitalul judetean bistrita

Spitalul Județean de Urgență Bistrița face pași importanți spre digitalizare, susține managerul unității medicale – Gabriel Lazany.

Prezent într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV, Gabriel Lazany a explicat că a fost demarat deja un prim proiect care vizează digitalizarea unității medicale.

”Pe lângă proiectele pe care le avem în execuție în momentul de față, noi am început și procesul de digitalizare a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Acest proces a început cu ceva timp în urmă, când am montat un sistemul Wi-Fi în unitatea medicală. Astfel, o parte dintre secțiile spitalului beneficiază deja de acces la internet prin tehnologia wireless”, a spus Lazany în emisiunea ”Impact” de la AS-TV.

De asemenea, conducerea SJU Bistrița a anunțat că va fi introdus un nou sistem pentru chestionarea pacienților care au fost internați în spital.

”În această săptămână, vom lansa și un nou sistem de chestionare a pacienților. Vom lansa o platformă și vom trece la chestionare digitale, care vor ajunge la pacienți prin intermediul unei mesaj pe telefon. Prin SMS-ul respectiv, pacienții vor primi un link. Dacă îl accesează, ei vor putea completa chestionarul. (…) Acesta se adresează pacienților care au fost internați anul acesta în spital, spun anul acesta deoarece vrem să luăm doar de la 1 ianuarie. Vrem să avem o situație foarte clară vizavi de mulțumirile și nemulțumirile pacienților din spital. Există inclusiv o rubrică la care se vor putea face mențiuni. Fiecare va putea scrie acolo absolut tot ce vrea. Rugămintea mea este să avem un feedback cât mai mare din partea pacienților, să își rupă două, trei, cinci minute din timp după ce au fost externați și să ne completeze aceste chestionare pentru a vedea exact care a fost experiența lor în Spitalul Județean. Doar așa vom reuși să ne îmbunătățim și să ne corectăm anumite neajunsuri”, a adăugat sursa citată.

În plus, un alt sistem gândit de conducerea SJU Bistrița îi vizează pe angajații unității medicale.

Partea de digitalizare va continua și cu introducerea unui sistem de pontaj electronic. În primă fază, acest sistem va fi implementat la sediul administrativ al spitalului, de pe strada Sucevei. Acolo va fi implementat ca un program pilot. În momentul în care persoana respectivă vine la lucru, își scanează cartela și din acel moment i se deschide pontajul pentru ziua respectivă. În momentul în care pleacă acasă, angajatul scanează cartela din nou și se închide ziua de pontaj. Sistemul acesta de pontaj este deja implementat în foarte multe întreprinderi private, precum Rombat, care îl are implementat de mult timp și funcționează foarte bine. Este o măsură prin care vom verifica și punctualitatea personalului. În cea de-a doua fază, vrem să extindem acest proiect la Policlinică, iar în cea de-a treia etapă, vom extinde sistemul în întreg Spitalul Județean de Urgență Bistrița”, a explicat Gabriel Lazany.