12 cazuri de COVID-19 în şcolile din Bistrița-Năsăud, dintre care nouă în rândul elevilor; patru clase trec la cursuri online

 -  -  1188


Un număr total de 12 cazuri de COVID-19 sunt confirmate în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, iar cursurile de la patru clase au fost mutate în online, a informat, joi seara, Instituția Prefectului.

Din cele 12 cazuri confirmate, trei sunt în rândul cadrelor didactice și nouă sunt în rândul elevilor, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 14 zile și continuarea activității didactice în regim on-line pentru:

  • 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒂 𝒂 𝑿𝑰𝑰-𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒊𝒍 𝒎𝒂𝒕𝒆𝒎𝒂𝒕𝒊𝒄𝒂̆-𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕𝒊𝒄𝒂̆, de la Colegiul Național ,,Petru Rareș” Beclean;
  • 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒂 𝒂 𝑰𝑰-𝒂 𝑩, de la Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu” Prundu-Bârgăului;
  • 𝑨𝒏𝒖𝒍 𝑰 𝑭, 𝒏𝒊𝒗𝒆𝒍 𝒑𝒐𝒔𝒕𝒍𝒊𝒄𝒆𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑳𝒊𝒄𝒆𝒖𝒍 𝑻𝒆𝒐𝒓𝒆𝒕𝒊𝒄 𝑺𝒂𝒏𝒊𝒕𝒂𝒓 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒕̦𝒂;
  • 𝑪𝒍𝒂s𝒂 𝒂 𝑿-𝒂 𝑨, 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑪𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒖𝒍 𝑻𝒆𝒉𝒏𝒊𝒄 ,,𝑰𝒏𝒇𝒐𝒆𝒍” 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒕̦𝒂.

Cursurile pentru clasele suspendate se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Prevederile hotărârii adoptate de CJSU Bistrița-Năsăud intră în vigoare la data de 17 septembrie 2021.

În Bistrița-Năsăud, la data de 13 septembrie, au început cursurile peste 45.000 de elevi, acestora predându-le circa 3.200 de cadre didactice. La data începerii cursurilor, 57% din totalul personalului încadrat în unităţile şcolare era, conform IȘJ Bistrița-Năsăud, vaccinat împotriva COVID-19.

0 notes
313 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *