Consiliul Județean alocă 170.000 de lei pentru Centenarul de 1 Decembrie! La Bistrița va cânta Voltaj, iar la final se dă GRATIS o porție de fasole cu ciolan: SINDICATELE fac lista!

 -  -  42367


Din bani publici, Consiliul Județean va organiza o serie de evenimente dedicate Marii Uniri. Iată programul propus:

1. Spectacol folcloric susținut de Ansamblul de bugetari Dor Românesc.
2. Spectacol Voltaj + foc de artificii.
3. Târg de produse tradiționale și degstare rețete tradiționale – sub această titulatură pompoasă se vor acorda porții de fasole cu cârnaț.

Programul va fi aprobat de consilierii județeni, în cadrul unei conferințe ordinare.

O Asociație a Consiliului Județean primește 70.000 de lei pentru fasole către populație! Sindicatele din județ fac liste!

Șmecheria-i simplă: Asociația Produs în Bistrița Năsăud este fondată de Consiliu Județean iar managerul Florin Moldovan este președintele asociației. Pentru a pune mâna pe banii de fasole, Asociația a înaintat o cerere scrisă prin care a solicitat 70.000 de lei.

Așa-zisul târg de produse tradiționale este organizat împreună cu sindicatele din județ, iar liderii vor întocmi liste cu fasolarii (consumatorii unei porții de fasole, de 1 Decembrie).

Fasole cu ciolan o invenție de-a lui Moldovan! 

Începând cu 2013, Consiliul Județean a dat bilete pentru fasole și ciolan prin intermediul sindicatelor. 6.000 de porții de fasole și ciolan au fost oferite în 2013 , 2014 și 2015 de Ziua Națională a României. De asemenea se dădea vin sau ceai, iar după defilare se creau cozi pentru masa de pomană.

Bonurile respective purtau semnătura peședintelui Consiliului Județean și avea imprimată stema instituției.
Obiceiul instalat de Radu Moldovan a fost criticat de unii bistrițeni, în timp ce alții se bucurau să servească o masă caldă, pe Pietonal.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie va fi votat în ședința ordinară din 31 octombrie. Bugetul acestor evenimente: 170.000 de lei! 

4 bookmark
2 notes
92 views
bookmark icon

2 thoughts on “Consiliul Județean alocă 170.000 de lei pentru Centenarul de 1 Decembrie! La Bistrița va cânta Voltaj, iar la final se dă GRATIS o porție de fasole cu ciolan: SINDICATELE fac lista!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.