170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

 -  -  1189


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Asociația Societatea Scriitorilor din Bistrița-Năsăud, Revista Mișcarea literară, Palatul Copiilor Bistrița, Grădinița cu program prelungit „Căsuța cu Povești” Bistrița, Școala Gimnazială Nr.2 Bistrița, Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistrița, Școala Gimnazială Petriș, Școala Gimnazială Ciceu Giurgești, organizează ample manifestări dedicate aniversării a 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Pe parcursul zilelor de 14, 15, 16 și 17 ianuarie 2020, vor avea loc depuneri de coroane de flori la statuia poetului, expoziții de carte, recitaluri de poezie, evocări, concursuri ale elevilor pe tema Eminescu, deplasări ale bibliobuzului la școlile gimnaziale din Petriș și Cristeștii Ciceului.

Manifestările vor culmina cu ziua de 17 ianuarie 2020, când la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, în Sala de conferințe Gavril Scridon, cu începere de la ora 12.00, va avea loc conferința „Vocația filozofică a lui Eminescu”, susținută de prof. univ. dr. Vasile Muscă.

Ziua de 15 ianuarie, care reprezintă data naşterii poetului naţional Mihai Eminescu, a fost desemnată drept Ziua Culturii Naţionale la data de 16 noiembrie 2010, când Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens.

0 notes
314 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *