Eveniment

18 persoane cu dizabilităţi din judeţul Bistriţa – Năsăud au beneficiat de vouchere în valoare de 414.000 lei

 -  - 


Un număr de 18 persoane cu dizabilităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au beneficiat de vouchere în valoare de 414.000 lei, acestea fiind acordate în cadrul proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”.

Domnul M.F. cu domiciliul în localitatea Beclean este unul dintre beneficiarii unui voucher în valoare de 23.000 lei din cadrul proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, al cărui partener este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Domnul M.F. şi-a folosit voucherul pentru achiziţionarea unui dispozitiv cu roţi tip „mobility scooter”, care să-l ajute în viaţa de zi cu zi”, a transmis AJOFM Bistrița-Năsăud.

Până la această dată, pe perioada derulării proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, dintr-un total de 59 de solicitări (dosare depuse), 18 persoane cu dizabilităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au beneficiat de vouchere în valoare de 414.000 lei.

Persoanele cu dizabilităţi care pot beneficia de voucher pentru achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  • au cetăţenie română şi locuiesc în România;
  • au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;
  • sunt şomeri, persoane inactive şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă;
  • sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi până la împlinirea condiţiilor de Pensionare.

Tinerii peste 18 ani care nu au împlinit vârsta de 30 de ani pot beneficia de voucher doar dacă urmează o activitate de formare profesională sau se află în sistemul de educaţie (tineri non NEETs).

Invităm persoanele cu dizabilităţi, şomere şi inactive non – NEET să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud pentru a beneficia de oportunităţile din cadrul proiectului.

Mai multe detalii pot fi obţinute de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud din Bistriţa, strada Gării, nr.2-4, persoane de contact Pintican Maria şi Volcov Liana, tel 0263-236296, int.208.

79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.