Eveniment

18 școli din județ, în rețeaua de unități pilot care vor folosi exclusiv catalogul electronic

 -  - 


Un număr de 18 școli din județul Bistrița-Năsăud au solicitat înscrierea în rețeaua de unități pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean. 

Lista unităților pilot care vor implementa catalogul electronic în anul școlar 2022 – 2023 este:

 

Înscrierea în rețeaua de unități-pilot s-a putut face printr-o solicitare transmisă de reprezentantul legal al unității de învățământ către inspectoratul școlar pe raza căruia își desfășoară activitatea până la data de 16 august 2022.

În unitățile de învățământ care vor utiliza catalogul electronic nu mai este necesară utilizarea cataloagelor în format tipărit, iar formularele electronice vor fi tipărite și arhivate doar la finalul anului școlar, respectând regimul actelor de studii și al documentelor școlare.

Unitățile de învățămant din rețeaua de unități-pilot vor avea în vedere, prin contractele semnate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic, siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Școlilor din rețeaua de unități-pilot le este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau de către reprezentanții legali ai acestora. Pot fi folosite surse din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări, donații.

La nivelul municipiului Bistrița, Primăria s-a angajat să sprijine financiar acest demers al școlilor care au solicitat implementarea catalogului electronic.

230 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.