19 unități de învățământ au obținut autorizația de securitate la incendiu înainte de începerea noului an școlar

 -  -  4333


Un raport întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud arată că în prezent, 101 clădiri în care se desfășoare activități educative sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu și 86 nu dețin astfel de autorizații.

În perioada 01.01.2018-31.08.2018 s-au depus 84 de cereri privind eliberarea avizului de securitate la incendiu, respectiv 20 de cereri privind eliberarea autorizației de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ. Au fost emise 42 de avize de securitate la incendiu și 8 autorizații de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ” se arată într-un comunicat al ISU B-N.

În județul Bistrița-Năsăud, 101 clădiri cu destinația de învățământ sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 86 de construcții nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Din cele 86 construcții neautorizate cu destinația învățământ, 22 dețin aviz de securitate la incendiu.

În aceeași perioadă a anului 2017, 82 de construcții cu destinația de învățământ dețineau autorizație de securitate la incendiu, iar 86 de construcții nu aveau autorizație de securitate la incendiu.

În concluzie, 19 construcții au obținut autorizația de securitate la incendiu în perioada analizată (2017 / 2018).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acordat asistență tehnică de specialitate, în scris, în 54 de situații, reprezentanților autorităților publice locale privind avizarea/autorizarea unităților de învățământ, ceea ce arată interesul administratorilor clădirilor instituțiilor de învățământ pentru intrarea în legalitate.

În vederea realizării măsurilor de apărare împotriva incendiilor cuprinse în documentațiile tehnice a executanților, inspectorii de prevenire au executat 19 controale la unitățile de învățământ din județ.

 

4 bookmark
0 notes
58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.