2 iunie – Ziua Națională a Adopției; 20 de copii din Bistrița-Năsăud și-au găsit familii

 -  -  982


La data de 2 iunie se sărbătorește Ziua Națională pentru Adopție, o zi în care populația este îndemnată să conștientizeze cât de important este pentru un copil să crească într-o familie și să se simtă iubit și protejat.

În acest context, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, de o astfel de șansă beneficiază 20 de copilași din județ, care au fost adoptați anul acesta de familii iubitoare, pregătite să le ofere un cămin și o viață normală. Însă, datele centralizate de DGASPC Bistrița-Năsăud arată că alți 45 încă așteaptă să le vină rândul.

”Astăzi este o zi specială pentru acei copii care, încă de la debutul vieții, au avut parte de dificultăți, de suferințe fizice sau răni emoționale, copii care au cunoscut ceea ce înseamnă boala, abuzul, neglijarea sau pierderea, dar care în drumul lor întâlnesc suflete pline de sensibilitate, care pur și simplu strălucesc prin devotamentul și dragostea cu care construiesc drumuri luminoase și povești fericite. În acest an, astfel de povești speciale au început pentru 20 copii din județul nostru. Dar alți 45 își așteaptă părinții adoptivi, alături de care să scrie o poveste frumoasă, plină de sens, împlinire, veselie și seninătate”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Bistrița-Năsăud.

Iniţiativa unei sărbători a adopţiei a avut-o, în 2014, fundația ‘Ador Copiii’. În același an, Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naționale pentru Adopție, care are ca scop promovarea adopțiilor și propunerea de soluții pentru simplificarea procedurilor de adopție.

Statisticile naționale arată că un copil instituţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia nu mai devreme de un an şi jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale.

0 notes
107 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *