200 de participanți la ”Școala de Mers pe Munte”, proiectul de educație montană al Asociației Tășuleasa Social

Pe data de 14 iulie începe cea de-a patra ediție a proiectului ”Școala de Mers pe Munte” al Asociației Tășuleasa Social.

200 de participanți (8 grupe/25 pers) vor participa timp de câte 4 zile și 4 nopți la cursuri teoretice și practice despre cultura mersului pe munte. Aceștia vor dormi la cort, vor străbate trasee în Munții Călimani, vor găti pe munte, vor aduce apă de la izvor, vor mânca afine și câte și mai câte” spun reprezentanţii Tăşuleasa Social.

Alături de cele 8 grupe se vor afla 12 instructori și 50 de voluntari. “Şcoala de Mers pe Munte” se va desfăşura în perioada 14 iulie – 1 august.

Proiectul ”Scoala de Mers pe Munte” are ca obiectiv promovarea unui turism responsabil și sustenabil pe munte, în acest sens cursurile vor prezenta informații teoretice și practice despre echipament, orientare, camping, reguli formale sau informale, noțiuni de prim-ajutor, voluntariat.

Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani, care îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

Până acum, 800 de participanți au luat parte la edițiile precedente ale proiectului.Caricatură

Ziar de Bistrita