2017 – anul recordurilor pentru compania ROMBAT

Compania bistrițeană ROMBAT a avut un an 2017 extrem de bun. ”2017 a reprezentat al treilea an consecutiv de creştere a vânzărilor bateriilor ROMBAT, luna noiembrie fiind cea mai bună lună din ultimii 10 ani, din acest punct de vedere, pe piaţa aftermarket din România” spun reprezentanții companiei.

În cifre, ROMBAT a înregistrat în luna noiembrie 2017 cele mai mari recorduri din toate timpurile, pentru producţie – 292.177 de baterii şi pentru vânzări – 288.525 de baterii. Tot în luna noiembrie 2017, s-a obţinut un record absolut de vânzări pe piaţa aftermarket (piese de schimb) din România, din ultimii 10 ani iar la Rebat, centru ROMBAT de colectare şi reciclare a bateriilor uzate, s-a înregistrat un record de producţie plumb.

”Anul 2017 a marcat încă un moment de mândrie pentru noi reuşind să depăşim 2.200.000 baterii vândute. Este o confirmare clară că marca ROMBAT este din ce în ce mai cerută atât la nivel naţional cât şi la export. Primele ţări în care exportăm sunt țări cu tradiţie în industria auto şi a pieselor de schimb: Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania. Mai mult, suntem din ce în ce mai prezenţi pe o piaţă râvnită de toţi concurenţii, şi anume: Rusia. Am pornit cu dreptul în 2018 şi sunt absolut convins că vom reuşi să consolidăm şi mai mult poziţia mărcii ROMBAT!” a declarat  Eduard Croitoru – director vânzări şi marketing în cadrul companiei.

Pe piaţa aftermarket România, anul 2017 a fost unul cu rezultate foarte bune în vânzarea de baterii ROMBAT. A fost al treilea an consecutiv de creştere cât şi cel mai bun an de vânzare din ultimii 5. Ponderea bateriilor din gamă de TOP – Premier a atins cel mai mare procent din istoria vânzărilor de baterii ROMBAT, crescând cu peste 12 puncte procentuale faţă de ponderea din urmă cu 5 ani şi, pentru prima dată, o baterie din gamă de TOP Premier a devenit cea mai vândută baterie ROMBAT. Aceste aspecte ne confirmă faptul că ne aflăm pe un drum bun şi ne ambiţionează să păstrăm trendul crescător şi în următorii ani pentru că, împreună cu Partenerii noştri, să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa din România” a adăugat Costel Trinca, director naţional de vânzări.

Compania Rombat a obtinut la finele anului trecut și Locul I în cadrul Topului Național al Firmelor 2017,  la secțiunea Industrie, Întreprinderi Mari.

ROMBAT este parte a grupului sud-african METAIR Investments Limited, al treilea producător de pe piața de baterii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. În prezent numărul total al angajaților depășește 700 de persoane.

Rețeaua de service a companiei cuprinde de asemenea peste 100 de reprezentanțe în toată țara, iar rețeaua de distribuție cuprinde țări precum Franța , Italia, Germania, Croația, Rusia, Finlanda, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Ucraina și Republica Moldova. Compania are peste 37 de ani de activitate și își menține poziția de lider de piață.