Social

26 de primării din Bistrița-Năsăud vor primi bani de la Consiliul Județean pentru derularea ”Programului pentru școli al României”

 -  - 


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aproba miercuri, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre care prevede repartizarea sumei de 486.000 de lei către unitățile administrativ-teritoriale din județ care implementează ”Programului pentru școli al României”. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a solicitat unităților administrativ-teritoriale care și-au asumat, prin hotărâri de consiliu local, responsabilitatea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziția de produse aferente programului să comunice sumele necesare pentru perioada septembrie-decembrie a anului şcolar 2022-2023 în vederea implementării ”Programului pentru școli al României”. Prin hotărâri de consiliu local, în anul 2019 și-au asumat derularea Programului pentru școli al României un număr de 36 de unități administrativ-teritoriale din județ. Având în vedere că din acestea un număr de 10 unități administrativ-teritoriale ne-au comunicat hotărârile consiliilor locale de neasumare a implementării acestui program începând cu anul școlar 2021-2022, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va repartiza sumele destinate programului numai la un număr de 26 unități administrativ-teritoriale. Pentru unitățile administrativ-teritoriale care implementează acest program se repartizează sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată alocate judeţelor, în sumă de 486 mii lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre ce va fi analizat în ședința de miercuri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, cele 26 de primării care vor primi bani pentru derularea programului sunt:

 

Sumele propuse pentru repartizare fiecărei unități administrativ-teritoriale au fost calculate în funcţie de numărul de preşcolari şi şcolari de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, numărul de zile de şcoală şi valoarea/bucată.

191 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.