O nouă avertizare cod galben pentru Bistrița-Năsăud. Ne așteaptă averse torențiale, răcire a vremii și intensificări temporare ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben pentru județul Bistrița-Năsăud. Sunt vizate fenomene precum averse torențiale, răcire a vremii și intensificări temporare ale vântului. Avertizarea a este valabilă în intervalul 22 septembrie, ora 13:00 – 23 septembrie, ora 21:00.

Conform ANM, ”în zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp. Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45…55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h”.

De asmenea, în interval 22 septembrie, ora 15:00 – 23 septembrie, ora 10:00 se vor înregistra cantități de apă însemnate. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Covasna și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.