Primarul Crețu despre străzile peticite: ”Niciodată peticul nu este la fel ca sacul!”

Pe mai multe străzi din Bistrița se efectuează la ora actuală lucrări la rețeaua de gaze naturale. Conductele sunt înlocuite pentru a evita apariția unor probleme. Multe dintre aceste străzi se află în zona Centrului Istoric, precum străzile Mihail Kogălniceanu sau Nicolae Titulescu.

Primarul Ovidiu Teodor Crețu a vorbit despre aceste lucrări în urma cărora străzile sunt din nou sparte.

Avem acum la nivel de municipiu străzi care, datorită lucrărilor la gaz, sunt din nou sparte și iarăși vom avea probleme. Desigur că ele vor fi reparate, dar reparația, așa cum se știe, niciodată nu este peticul la fel ca și sacul, deci se vor cunoaște. Însă, din păcate, nu putem să procedăm altfel, pentru că aceste conducte de gaz au un anumit termen de viață, dacă nu se înlocuiesc la timp, încep să apară probleme și noi nu am avut explozii din această cauză și nici nu dorim să avem, de aceea am încercat să facem cât mai ordonat această înlocuire a rețelelor, modernizare a lor, dar inconvenientul apare oricum” a declarat primarul.

Din cauza lucrărilor, circulația rutieră se desfășoară cu restricții, iar municipalitatea face apel la conducătorii auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere amplasate în zonă. Șoferii sunt rugați să opteze pentru rute alternative pentru a nu se crea blocaje.

One comment

  1. Stimate domnule Primar,
    Deşi sunt convins de faptul că, mesajele transmise prin comentarii la diferite articole apărute în ziarele electronice din judeţ nu sunt luate în seamă, decât de cei care le scriu, ţin să vă aduc la cunoştinţă că, încă aştept răspunsul dumneavpoastră la o scrisoare adresată personal primarului localităţii mele de domiciliu. Sper ca în termenul prevăzut de lege (sau nu mai există obligaţia de a rîspunde unor scrisori ?) voi primi un răspuns. În altă ordine de idei, vreau să vă aduc la cuboştinţă faptul că, nu prea aţi nimerit proverbul românesc cu privire la sac şi petic, care sună în felul următor : „Fiecare sac îşi găseşte peticul”, adică sacul este identic cu peticul.
    Dacă se lucrează cu simţul răspunderii, nu de mântuială, aşa cum se lucrează de obicei, pentru a lua cât mai repede banii, pentru că a mers, şi după cum se vede, şi aşa, treaba contractată se face tot de mântuială, chiar dacă susţineţi că nu se preiau de către „specialiştii” primăriei, că doar aveţi destui în subordine; din moment ce din delegaţia de 11 persoane, ce se deplasează la Besancon, fac parte şi doi directpori executivi, iar exemplul destul de recent al recepţiilor făcute tot de dragul de a fi făcute, este evident de la modul în care s-a făcut la o lucrare executată în doi ani de zile, la Strandul municipal Codrişor.
    În ceea ce priveşte lucrările de înlocuire a conductelor de gaz, ce „şi-au mâncat mălaiul”, adică a venit vremea înlocuirii lor, vă asigur că, printr-o atentă supraveghere a tuturor lucrărilor de către specialiştii primăriei, se vor putea face în aşa fel încât peticul să se potrivească cu sacul !
    Cu toată stima, aştept un semn de la dumneavoastră, prin care nu vă faceţi doar datoria, ci vă demonstraţi şi respectul faţă de contribuabilii municipiului, datorită cărora v-aţi putut tripla salariile !!!