29 noiembrie – zi liberă! Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Muncii; urmează o minivacanţă de 5 zile

 -  -  1030


Vești bune pentru românii care lucrează în sectorul public. În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, aceștia vor avea parte de o minivacanţă de 5 zile.

Ca urmare a faptului că pe data de 30 noiembrie (marţi) se sărbătoreşte Sfântul Andrei şi pe data de 1 decembrie (miercuri) se sărbătoreşte Ziua Naţională a României, zile libere conform Codului Muncii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a propus ca şi ziua de 29 noiembrie să fie nelucrătoare.

”Având în vedere că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii şi că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marţi şi miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, arăta Ministerul Muncii într-un comunicat de presă.

Vineri, 26 noiembrie, această propunere a fost analizată într-o ședință a noului Guvern, ea fiind adoptată, astfel că angajații din sectorul public vor fi liberi în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.
De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

1368800cookie-check29 noiembrie – zi liberă! Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Muncii; urmează o minivacanţă de 5 zile
0 notes
155 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.