18 tineri din Bistrița-Năsăud au toate șansele să devină ofițeri și subofițeri de Jandarmerie

18 tineri din județul Bistrița-Năsăud vor urma cursurile instituțiilor de învățământ superior și postliceal în care se pregătesc viitoare cadre ale Jandarmeriei Române, după ce au fost declarați admiși la examenele desfășurate în sesiunea 2017.

”Anul acesta la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița Năsăud și-au exprimat dorința de a deveni ofițeri și subofițeri de Jandarmerie un număr de 65 de tineri, pentru susținerea concursurilor de admitere la unitățile de învățământ de profil din țară. Dintre aceștia 12 tineri au optat pentru Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București — arma Jandarmi, unul pentru Academia Forțelor Terestre Sibiu, iar 52 dintre aceștia au optat pentru susținerea examenelor la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni” au precizat reprezentanții IJJ B-N .

În urma susținerii probelor de concurs, unul a fost declarat admis la Academia de Poliție ‘Al. Ioan Cuza’ București — arma Jandarmi și 17 tineri au fost declarați admiși la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni.

Anul trecut, au fost declarați admiși 14 tineri, din care 2 la Academia de Poliție ‘Al. Ioan Cuza’ București — Facultatea de Jandarmi, respectiv 12 tineri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni, în total fiind înscriși 62 de tineri.