FOTO: O tânără din Bistrița a dat o mână de ajutor la proiectul privind construcția a 36 de case în Bacău

În perioada 2 – 6 octombrie, la Bacău s-a desfășurat proiectul Big Build 2017, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din România, prin care organizatorii și-au propus să construiască 36 de case în doar 5 zile, în cartierul Izvoare din Bacău. Cei care au ajutat la îndeplinirea acestui proiect au fost voluntari și nu puțini ca număr – 450 de voluntari români și internaționali. Și județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de o tânără care face parte din comunitatea voluntarilor bistrițeni „Salvator din Pasiune” – Ioana Dărăban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extrem de receptivă la acțiunile de voluntariat, Ioana a optat să facă parte din acest mare proiect si s-a ales cu o experiență pe cinste.

„Experienta în cadrul Proiectului <<Big Build>> a fost una nu ușoară, dar frumoasă și satisfăcătoare. Frumoasă pentru că am cunoscut oameni frumoși si pe aceeasi lungime de undă cu mine, adică <<Salvatori din Pasiune>>, iar satifacătoare deoarece nu cred că e un sentiment mai plăcut decât faptul că am contribuit la ridicarea unei case pentru 3 familii cu mai puțin noroc în viață. Pentru ca aceasta experiență să fie posibilă am fost sprijiniti de către Fundația pentru SMURD, prin intermediul domnului Adrian Olteanu, care a muncit cot la cot cu noi pe șantier, unde am găsit doar fundația casei, iar în 5 zile am reușit să ridicăm construcția și să ducem la bun sfârșit misiunea. Multumesc Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Bistrița pentru ca m-a sprijinit în acest proiect și sper că anul viitor să pot lua parte din nou la această campanie” a declarat Ioana Dărăban. 

De-a lungul celor cinci zile ale evenimentului, peste 450 de voluntari români și din străinătate au lucrat la cele 36 de case. Ei au venit din Irlanda de Nord, SUA, Marea Britanie, Germania sau Slovacia. Acestora li s-au alăturat și personalități din lumea sportului.

Proiectul a fost realizat de Habitat for Humanity România, cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, cu misiunea de a elimina a lipsa de adăpost. Ideea şi conceptul Habitat for Humanity au prins viaţă în România în anul 1996 în micul oraș din nord-vestul țării, Beiuș (județul Bihor). România a fost a 50-a țară Habitat for Humanity din lume.

 Sursa: ISU B-N